• Sint-Laureins

Sint-Laureins heeft, sinds afgelopen vrijdag, officieel een nieuw gemeentelijk logo. Het ontwerp van Jos Notteboom werd voorgesteld tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op de culturele site De Meet in Sint-Jan-in-Eremo.

“Om het nieuw logo te ontwerpen werd een brainstormsessie gehouden met een representatieve groep inwoners van de gemeente” blik communicatieschepen Tom Lacres terug. “Er werden vragen gesteld zoals Wie zijn we als gemeente?, Wat moeten we uitstralen?, Wat maakt ons uniek?” Het logo werd met de input van de brainstormsessie ontworpen door grafisch ontwerper Jos Notteboom uit Sint-Laureins en weerspiegelt de gemeente. “De boom, gaat Lacres verder, “symboliseert het groene karakter van de gemeente. In de boom zie je een abstractie van een hand. Deze verenigt de vijf deelgemeenten en kan gelezen worden als een high five die iedereen uitnodigt samen te werken. De knipoog en de glimlach accentueren de kwalitatieve omgeving en het tevreden gevoel van de inwoner. Dit gevoel wordt versterkt door de letter ‘e’ in het woordmerk, dat een kwartslag gedraaid is. De vingerafdruk toont aan dat het logo de identiteit van de gemeente draagt. Het logo werd opgebouwd in 4 kleuren: blauw en 3 tinten groen. Het groen legt de link naar de polders en het appelblauwzeegroen naar de kreken”.
Samen met een nieuw logo werd ook een huisstijl uitgewerkt voor de gemeente die wordt toegepast in alle communicatie die de gemeente voert zoals bijvoorbeeld in brieven, affiches, folders, website. De gemeente voorziet een overgangsperiode van een jaar om het logo aan te passen op alle huidige documenten.

(LK)