• Eeklo

Naast het vredegerecht in de Stationsstraat, waar tot voor kort nog een beddenzaak van Adrem als pop-up één jaar lang gevestigd was, opent op donderdag 16 november a.s. om 6u ’s morgens een Press Shop (niet te verwarren met een droogkuis) van dezelfde keten die ook in stations de “Relay” dagbladwinkels open houdt.

De shop is 150 m2 groot en het interieur onderging een aangename, overzichtelijke en rustgevende facelift. Het betreft een gloednieuwe formule die past in een uniek concept van hedendaagse dagbladwinkels. De klant verwacht tegenwoordig meer dan de klassieke mix van pers, tabak en lotto. Hij vindt het handig dat hij in eenzelfde verkooppunt zijn internetpakketjes kan ophalen of verzenden, een giftcard kan kopen voor een jarig neefje of een extra oplader vindt voor zijn smartphone. En waarom niet snel iets ter plaatse drinken of eten in de uitnodigende coffee corner... ?

Gratis croissants en koffie
Als openingsactie van donderdag 16 tot zaterdag 18 november krijgen de klanten 3 dagen lang gratis mini-koekjes (croissantjes, chocoladekoekjes),  en worden ook nog een 500-tal koffies zomaar aangeboden.
Wat op 150 m2  oppervlakte allemaal samen te krijgen is, lijkt niet alleen onwaarschijnlijk maar ook indrukwekkend. Eerder een aangepaste kleine supermarkt rond pers en basisbehoeften in drank en eten. Echt de moeite om onderstaand lijstje eens tot het einde af te lopen:
Dagbladen en tijdschriften, tabak en e-cigarettes, Nationale Loterij-producten (Lotto, krabbiljetten), sportweddenschappen, Kariboo (verzenden/ophalen van pakjes), wenskaarten, papierbenodigdheden, boeken (ook top 10 en top 5 strips), geschenken en accessoires voor telefoon (opladers, herlaadkaarten, enz.), koffiecorner  met espressomachine en koffiekoeken, snoepgoed, hapklare voorverpakte voeding zoals broodjes, slaatjes, zuivelproducten, fruit en pasta’s en een groot assortiment koude dranken.
Heel speciaal blijken vooral de openingsuren. Iedere dag open vanaf 6 uur (!) tot 19 uur doorlopend, op zaterdag van 7 tot 18 uur. Het is wellicht de enige shop in Eeklo die zo vroeg open is en nog zo laat ’s avonds. De uitbater is Mike Christiaens.

(PDB)
Adres: Stationsstraat 23, Eeklo