• Eeklo

Het Eeklose symfonisch Ensemble QUERCETO brengt niemand minder dan Fien Van den Fonteyne, de Belgische deelneemster aan de “Koningin Elizabethwedstrijd Viool 2015“ als soliste naar De Herbakker in Eeklo tijdens  hun “Nieuwjaarsconcert” op zaterdag 19 januari om 20u.

Querceto is ondertussen een vaste waarde geworden in de klassieke muziek en gaf sedert haar oprichting  in 2011 reeds een tiental klassieke concerten ten beste, telkens voor een uitverkochte zaal en een enthousiast publiek dat het ensemble telkens met een staande ovatie beloonde.
Dit jaar biedt het ensemble terug een uniek programma aan met een internationale  symfonische bezetting van een 40-tal  muzikanten. Met Fien Van den Fonteyne brengen zij de enige Belgische deelneemster aan de prestigieuze “Koningin Elizabethwedstrijd voor viool” naar Eeklo. Zij vertolkt het “3de Vioolconcerto” van W.A. Mozart. In een tweede deel  brengt Querceto o.m. de volledige “6de Symfonie”, beter gekend als de “Pastorale” van L.v. Beethoven.

Begaafde soliste
Fien Van den Fonteyne (30) behaalde haar Masterdiploma voor viool aan het Koninklijk Conservatorium met de grootste onderscheiding. In 2015 werd zij geselecteerd voor de Koningin Elizabethwedstrijd voor viool. Het was toen 10 jaar geleden (2005) dat er nog een Belgische deelnemer was. Voor deze uitzonderlijke gelegenheid kreeg zij van een mecenas uit Londen een viool “Guarneri del Gesu” (1735) in bruikleen.
Van de 270 deelnemers van over de hele wereld drong zij door tot de 68 geselecteerden maar eindigde net niet bij de laatste 12 finalisten.
Kaarten à 20 € verkrijgbaar online via www.querceto.net. Ook bij de Querceto muzikanten, bij Fijnkost, Stationsstraat 94, bij Mon Rève, Stationsstraat 46, Eeklo en aan de kassa. Het aantal plaatsen is beperkt tot 350.

(PDB)