• Evergem
02/06/2017

Tijdens de zesde editie van de Nacht van de Ondernemer in het koetshuis van het Kasteel van Wippelgem kreeg notaris Luc Wylleman (81) de VEZO-carrièreprijs toegekend.

Het is de eerste keer dat deze trofee voor de “Verdienstelijke Evergemse Zelfstandige Ondernemer’ naar een vrije beroeper gaat.
“Persoonlijk vind ik het een grote eer dat ik de eerste vrije beroeper ben die deze ondernemersprijs in ontvangst mag nemen”, zegt notaris Luc Wylleman. “Vrij beroepers zijn immers ook echte ondernemers. Jammer genoeg werden we door de overheid lange tijd niet op dezelfde manier behandeld als ondernemers. Bij het aanwerven van personeel konden bedrijven bijvoorbeeld beroep doen op premies, terwijl wij geen gebruik mochten maken van die regeling. Gelukkig is daar verandering in gekomen en worden we vandaag de dag door de overheid erkend als echte ondernemers”, zegt notaris Luc Wylleman. “Met de uitreiking van deze ondernemersprijs en de organisatie van de Nacht van de ondernemer tonen de Adviesraad Lokale Economie (=ALE) en Unizo Evergem hun waardering voor de middenstand. Een heel goed initiatief, want de aanwezigheid van zelfstandigen in onze dorpskernen is heel belangrijk voor onze lokale economie.”
Stroompanne
Dit jaar was AZ-Alma-directeur Rudy Maertens gastspreker op de Nacht van de Ondernemer. Gelukkig zat zijn interessante toespraak er al op toen rond 1 uur de stroom uitviel. De band Too Sharp liet het niet aan zijn hart komen en hield er in de met kaarsen verlichte feestzaal ook zonder versterking de sfeer in. Rond 2.30 uur was de ‘gezellige’ stroompanne voorbij en ging het licht weer aan
(Michel Wijne)