• Bassevelde
18/09/2022

De gemeente Assenede plaatste afgelopen week enkele octopuspalen (met uitschuifbare armen) in de Sint-Bernardusstraat in Bassevelde. “Hierdoor wordt de schoolomgeving een stuk veiliger” zegt burgemeester Philippe De Coninck).
In maart 2016 lanceerde het Octopusplan de allereerste Octopusstraat in Vlaanderen. Nu heeft ook Bassevelde haar eigen octopusstraat met de Sint-Bernardusstraat ter hoogte van de lagere school ’t Brugje.
“Om de verkeersveiligheid van onze kinderen te garanderen, sloten onze gemachtigde opzichters vroeger de straat en de school altijd af met twee nadarhekkens” zegt directrice Shana Beelaert. “Dat was allesbehalve ideaal. Met deze nieuwe palen wordt het een stuk veiliger en eenvoudiger.”
Een goede zaak vinden ook de gemachtigde opzichters. “Veel autobestuurders negeren ons gewoon, wat soms voor gevaarlijke situaties zorgt. Met de nieuwe octopuspalen hebben we een extra wapen in de strijd voor meer verkeersveiligheid voor onze scholieren. Bovendien moeten we niet elke dag met die zware nadarhekkens sleuren.”
De Sint-Bernardusstraat wordt elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag afgesloten van 8.10 tot 8.40 uur en van 15.15 tot 15.45 uur. Op woensdag van 8.10 tot 8.40 uur en van 12.00 tot 12.30 uur. Automobilisten kunnen op dat moment de straat niet in of uit.
(LK)