De redactie van Taptoe kreeg vorige week een sympathiek verzoekje binnen om te publiceren vanwege Saskia Coppens, ex-verkoopster bij Alibi Trends in Adegem. Bij navraag blijkt er een gans verhaal achter te steken dat we hier kort willen schetsen.
Eigenlijk wil Saskia haar vader, zussen en enkele familieleden oprecht bedanken voor de steun die ze kreeg in al haar miserie. En hierbij vooral haar vader die de handen uit de mouwen stak om gans alleen en onverwachts  in één tel  gans haar huis te verbouwen ...

Saskia is afkomstig uit Eeklo maar ging met haar vriend en hun 2 kinderen (6 jaar en een baby van 3 maand) in 2008 in Limburg wonen. Ze kochten er een huis en begonnen een zaak in waterbedden. Haar vriend besliste op een dag om de relatie bruusk stop te zetten en achtergebleven Saskia moest het huis en de zaak ijlings verkopen. In volle crisis en dus met verlies.
Ze verhuisde noodgedwongen opnieuw naar Eeklo en mocht voorlopig intrekken bij haar  ouders. Ondertussen zocht ze naar een definitief onderkomen en vond een huisje in de Westeindestraat te Maldegem. Het moest echter nog grondig gerenoveerd worden.
Een aannemer uit West-Vlaanderen was bereid die klus te klaren en vroeg een voorschot van 8.000 euro. Haar zus Tina leende haar het bedrag. De werken zouden in totaal ongeveer 4 maanden duren. Geen nood, want ondertussen kon ze verder blijven inwonen bij papa Roger en mama Maria.
In afwachting van de grote werken begonnen Saskia en haar vader alvast met de voorbereidingen. Maar de aannemer liet maar op zich wachten en eindeloos bellen had als resultaat dat hij beweerde die 8.000 € als een soort commissie (?) te beschouwen en helemaal niet van plan te zijn met de verbouwingen te beginnen.
Het inschakelen van  een advocaat bracht alleen maar aan het licht dat de man ondertussen van de aardbodem was verdwenen ...
Saskia, al danig beproefd door al deze tegenslagen, was nu ook haar geleende 8.000 euro kwijt. Dat was echter zonder papa Roger gerekend. Die zag plots de kans schoon om een heimelijk gekoesterde wens in vervulling te zien gaan.   Zijn droom was immers om eens heel alleen een volledig huis te mogen verbouwen ...
Ondertussen mocht Saskia intrekken met haar kinderen bij zus Katia, want moeder had door een val een hersenbloeding opgelopen en kon het grote gezelschap alleen niet meer aan. 1 jaar lang had ze voor de kleine Axl en Bas gezorgd.
De verbouwing is nu na een goed jaar zopas in de eindfase getreden. Een gelukkig gezinnetje nam 2 weken geleden hun intrek in de nieuwe woonst. Saskia heeft geholpen waar kan, maar papa mag de eer voor zichzelf opeisen.
Op bijgaande foto’s ziet men papa Roger en enkele vrienden en kennissen in volle bouwfase.
Saskia contacteerde Taptoe met het verzoek om dit verhaal te laten publiceren. Op deze manier wou ze haar uitzonderlijke dank uiten en hulde brengen aan haar vader, zussen, broer, moeder en alle vrienden die geholpen hebben. “Dit nog liever dan bloemen of cadeaubonnen, een fles wijn of een biermand”, zegt zij. Via Taptoe kan iedereen meelezen welke fantastische familie ik heb. En hoe ik dank zij hen er bovenop ben gekomen.”
Vanwaar acte! En ook vanwege de redactie proficiat voor deze onbaatzuchtige inzet!
 Piet De Baets