Eeklo - Televisiemaker Désiré Naessens kreeg vorige week bij de huldiging van de verdienstelijke inwoners, naast de gebruikelijke geschenken vanuit de stad, van burgemeester Koen Loete er een geschenk bovenop:een opgegraven fles van ongeveer 90 jaar oud en afkomstig van de familiebrouwerij Naessens. Die fles zal door Désiré natuurlijk gekoesterd worden als een brok pure nostalgie.
Bij de werken in de Guldensporenstraat werd een bierfles opgegraven met daarop het logo van de bierhandel Naessens. Die lag tussen een hele hoop glasscherven maar alleen die fles was nog intact en men schat de ouderdom op ongeveer 90 jaar.

Burgemeester Loete heeft die waardevolle fles geschonken aan de familie Naessens. Dat ook Désiré Naessens hierover ontroerd was, ligt zo voor de hand. De fles komt immers nog van zijn over -overgrootvader Arthur die, meest door het verslechteren van zijn ogen, van schoenmaker, overschakelde naar het trekken van bier op flessen waardoor het familiebedrijf Naessens is ontstaan in de Boelare waar Désiré nu woont in het ouderlijk huis.
Bier op flessen trekken was in die tijd zeer winstgevend daar alleen al in de Boelare ongeveer 50 schenkhuizen waren. De fles heeft des te meer waarde daar de familie Naessens geen oude fles meer bezat met hun naam. Een reden te meer om ze te koesteren en eventueel van een roze strikje te voorzien. (FPS)