Recent zijn op de Urselseweg (N461) twee aanrijdingen gebeurd met overstekend wild. De gemeente roept op om de snelheid te matigen. Op deze weg gebeurden op één maand drie aanrijdingen met wild: eerst kwam een wagen in aanraking met een everzwijn, onlangs vond een botsing plaats tussen een auto en een damhert en 14 dagen geleden botste een personenwagen op een ree die de baan over stak. De ongevallen gebeurde bijna allemaal op dezelfde plaats, ter hoogte van het Koningsbos, iets voorbij Drukkerij Verstraete.

Op de Urselseweg geldt een snelheidsbeperking van 70 per uur, maar veel bestuurders rijden er sneller. De gemeente roept op de snelheid te matigen en extra aandachtig te zijn. Ook op andere wegen, zoals de Eekloseweg, is voorzichtigheid geboden. Tot eind oktober is het bronsttijd voor damherten en dan is het nog meer uitkijken voor op hol geslagen dieren. In december beleven reeën hun tweede bronstperiode.
Vorig jaar werden op de Urselseweg wildspiegels aangebracht, die het licht van de koplampen van wagens naar de berm terugkaatsen om dieren die zich in de berm bevinden af te schrikken.