• Meetjesland

Volgend jaar viert het meerstemmig Alegria Okra (+50) koor haar 30ste verjaardag. Dirigent Jan Permentier leidt het koor al 12 jaar en zal op de 30ste verjaardag de dirigeerstok doorgeven. Het koor telt een 50 tal leden.

In het najaar van 2019 geeft het koor vijf optredens in de regio: Bentille (20/10),  Maria Aalter (8/11), Zaffelare (14/11), Waarschoot (22/11) en Gent (7/12). Ze doen een oproep aan enthousiaste 50-plussers om mee deze optredens te verzorgen in een pop-up formule. Deze mensen wordt gevraagd of ze vanaf april tot half december met het koor mee kunnen zingen om deze optredens te verzorgen in ‘een groot koor’. Men is dus op zoek naar sopranen, alten, tenoren en bassen om dit project te komen versterken onder de naam ‘Imagine’.
Jan Permentier: “Mensen die een aantal maanden met ons willen komen repeteren om dit programma uit te voeren in een beperkt engagement. Half december is onze «tournee » afgerond : vandaar de ‘pop up’ formule.  Wie zin heeft om mee te doen is welkom op onze repetities die doorgaan elke woensdagmorgen van 9 tot 11 uur (niet tijdens de schoolvakanties) in het bijzaaltje van de kapel van Psychiatrisch Centrum Sint Jan Oostveldstraat 1 in Eeklo (aan station). We starten met ons pop-up koor op woensdag 24 april e.k. Wie enkele weken later wil aansluiten is ook nog welkom! Per repetitie vragen we 2€ voor een koffie tijdens de pauze. Daarmee betalen we de verzekering en de professionele pianist die ons begeleidt.”
Het koor is vierstemmig. Muziekpartituren kunnen lezen is geen voorwaarde. Door gepaste stemoefeningen kan iedereen in zijn comfortzone zingen.
Vooral popmuziek maar ook klassiekers staan op het programma. ‘Meisjes’ van Raymond Van Het Groenewoud, ‘Imagine’ van John Lennon, ‘You never walk alone’, enz., maar ook het Vredeslied uit de 9e van Beethoven wordt ingeoefend. Wie zin heeft kan steeds eens komen proeven op de repetities.
Meer informatie op https://alegriakoor.be.  Voor meer contact: info.kooralegria@gmail.com of 0473/55.06.44 (Lut De Vilder).

(PDB)