Een speciale actie om samen hun 30ste verjaardag te vieren!

Man en vrouw, allebei gediplomeerde optiekers, runnen al 30 jaar hun eigen zaak. Zij in Aalter, hij in Eeklo. Maar altijd samen in hun publiciteit, meegenomen gedeelde kosten in reclamebladen. Samen sterk, de ene kan inspringen voor de ander. Alleen de naam van hun respectievelijke zaak verschilt. In Aalter noemt het Optiek Sierens, in Eeklo Brilcenter.
Dit jaar blaast het echtpaar Sierens 30 kaarsjes uit. Een verjaardag die ze niet onopgemerkt wilden laten voorbijgaan en na lang wikken en wegen kwam er een mooie actie uit de bus, geldig tijdens een feestelijk opendeurweekend deze week vrijdag 20 en zaterdag 21 september. 30 % korting op aankoop van glazen en 20% op monturen en zonnebrillen: hun 30 verjaardags-jaren hebben duidelijk voor inspiratie gezorgd. Met een beetje geluk ben je ook winnaar van een weekendje-weg aan onze Vlaamse Kust. Dan kan een glaasje bubbels alle andere bezoekers alvast een troost wezen…

Ambitieus
Het verhaal van Optiek Sierens begint op 7 oktober 1989 in Aalter. Na drie jaar studeren aan de Optiekschool in Brussel opent Koen Sierens (53) in de Stationsstraat in Aalter, tegenover Bakkerij Lievens, een optiekzaak. De zaken gaan goed en na enkele jaren verhuist Koen zijn optiekwinkel een paar meter verder naar het huidige nummer 80.
November 1998, we zijn 9 jaar na de voorzichtige start, zorgt voor een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van Optiek Sierens.
Tot dan had Koens vrouw Lina Vanden Branden (51) haar vader geholpen in de familiale optiekzaak in Wetteren. Want Lina is letterlijk geboren in het beroep, zijzelf, haar vader en ook haar broer zijn optiekers. Omdat Lina’s broer geïnteresseerd is om de familiezaak verder te zetten, nemen  Koen en Lina een verregaand ambitieus besluit.
Koen zou onder de naam Brilcenter een tweede zaak openen in de Eeklose Boelare(straat) en echtgenote Lina zou de bloeiende optiekzaak ‘Sierens’ verder runnen in Aalter.
Perfecte deal, met gesplitste carrières als consequentie, maar ook dat is afgewogen.

Gebuur
Korte tijd later zal Koen het vertrouwde gezicht van Brilcenter in Eeklo worden. Zijn filiaal in de Herbakkersstad groeit snel uit tot een populaire zaak. De vriendelijkheid van Koen, zijn vakervaring en spreekwoordelijke kalmte, met een prijszetting in de middenmoot als extra troef, zijn daar niet vreemd aan. Brilcenter Eeklo groeit in geen tijd uit tot een gevestigde naam in de plaatselijke optiekwereld.
En als was het zo gepland, in 2008 slaagt  Koen erin om het naastliggende pand van een buur erbij te nemen. Zijn handelsruimte en straatetalage worden dubbel zo groot en binnenin meteen in een nieuw eigentijds interieur gestoken.

En mevrouw?
Ondertussen is ook mevrouw goed bezig in Aalter. In 2012 is het hààr beurt voor een facelift en opfrissing.  Beide filialen ogen nu elk strak en trendy en beschikken naar buiten toe over mooie en overzichtelijke uitstalramen die als visitekaartje worden verwend. Binnen is het aanbod telkens onuitputtelijk. Honderden zonnebrillen en monturen kunnen gekozen worden uit een brede waaier van topmerken: Dolce & Gabbana, Versace, Tommy Hilfiger, Ray-Ban, Calvin Klein, Porsche, Ralph Lauren, Chloé , Yvan Chloé, Eyevan, Yellows plus, , Bulgari, Porsche, Tod›s, Mont Blanc, Jimmy Choo, Ray-ban, Polo Ralph Lauren, Giorgio Armani, zelfs Victoria Beckham.
Allen collecties die telkens inspelen op de allerlaatste trends met een zeer ruime keuze. En wat in Eeklo ontbreekt kan onmiddellijk in Aalter worden opgehaald. En omgekeerd.
Maar ook de laatste ontwikkelingen op gebied van technologie worden goed opgevolgd bij Optiek Sierens. Progressieve glazen worden er vandaag geslepen met een volledig computergestuurd programma. En voor wie op zoek is naar kwalitatieve lenzen, zowel progressieve, zachte als gekleurde is dit al langer een topadres.

Opvolging verzekerd
En er is opvolging op komst. Dochter Kaat (22) is net afgestudeerd in de optiekschool in Gent en mag zich sinds juni eveneens gediplomeerd opticien-optometrist noemen. Al op   jonge leeftijd was ze afwisselend actief aan de zijde van haar moeder in Aalter en van haar vader in Eeklo. Het heeft duidelijk inspirerend gewerkt. Of zat de liefde voor het vak van haar ouders gewoon in de genen…? Veel kans.
Na stages bij enkele bekende opticiens ging ze in juli in de zaak van haar ouders in Aalter aan de slag. Net als haar vader en moeder houdt ze van het sociale aspect van haar beroep. Ook de variatie spreekt haar enorm aan. “Ik hou ervan om een praatje te maken met de klanten, maar ben ook heel graag aan het werk in het atelier”, zegt Kaat, die de laatste trends op de voet volgt. “Ronde metalen brillen met grote fijne monturen zijn momenteel de trend!”

Win een weekendje-weg
Naar  aanleiding van de dertigste verjaardag van Optiek Sierens vindt er zowel in de zaak in Aalter als bij Brilcenter Eeklo een grandioos opendeurweekend plaats. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september worden klanten er verwend met een hapje en een drankje. Bovendien krijgt iedereen die op een van die twee dagen glazen bestelt niet minder dan 30% eenmalige korting, en bij aankoop van een brilmontuur of zonnebril nog altijd 20%. Maar dat is nog niet alles, want tot eind oktober loopt er in beide zaken een speciale verjaardag wedstrijd. Wie in een der twee winkels (Aalter of Eeklo) iets koopt, maakt kans op een weekendje-weg op hotel aan de Belgische kust. Hét moment dus om een nieuwe montuur, glazen of lenzen aan te schaffen!

(Michel Wijne/ Piet De Baets)