• Maldegem

Johan De Roo (71), de oud-burgemeester van Maldegem, trad vorige week zaterdag in het huwelijksbootje met Brigitte Coppieters (54) uit Adegem. Tijdens een mooie ceremonie op het gemeentehuis gaven ze elkaar in het bijzijn van familie en vrienden het jawoord. Burgemeester Bart Van Hulle trad uitzonderlijk op als ambtenaar van Burgerlijke Stand.

Na het plechtige gedeelte besloot de burgemeester zijn toespraak met een quote van Marcus Aurelius. “Accepteer de dingen waar het lot je aan bindt en hou van de mensen met wie het lot je samenbrengt en doe dat met heel je hart.”

Vonk
“We hebben elkaar ontmoet in cultuurcentrum Den Hoogen Pad tijdens de EK-voetbalmatch Zweden-België op 22 juni 2016. Die avond sprong de vonk over”, vertelt Johan De Roo, die na de plechtigheid op het gemeentehuis genoot van een prachtig bruiloftsfeest in Huyze De Baere met familie en vrienden.
Johan De Roo kan terugblikken op een rijkgevulde carrière. In 1983 werd hij in Maldegem verkozen tot gemeenteraadslid, was van 1989 tot 1998 schepen en schopte het in 1998 veertien jaar lang tot burgemeester, als opvolger van Jean Rotsart de Hertaing. Zijn partij CD&V behaalde telkens de volstrekte meerderheid. Johan De Roo was ook succesvol in de nationale politiek. Van 1985 tot 1991 was hij volksvertegenwoordiger, van 1991 tot 1995 senator en van 1995 tot 2004 Vlaams volksvertegenwoordiger. In 2012 stelde hij zich niet meer verkiesbaar als burgemeester. Johans huidige vrouw Brigitte Coppieters is verpleegster in woonzorgcentrum Morgenster in Sijsele. Ze kwam de voorbije gemeenteraadsverkiezingen op voor CD&V Maldegem en is nauw betrokken bij het culturele en sociale leven in de gemeente. Brigitte is sinds begin 2015 gescheiden en heeft 4 dochters.  Johan De Roo heeft 2 zonen en 1 dochter. In 2014 is hij weduwnaar geworden na de dood van zijn echtgenote Rita Trenson.

(Michel Wijne / Piet De Baets)