• Kaprijke
07/08/2022

“Het voormalige gemeentehuis aan het Plein staat er momenteel eigenlijk maar te staan” zegt schepen van patrimonium Frederik Versluys.
“Het wordt veel te weinig gebruikt. Af en toe eens een trouw, een huwelijksjubileum of een officiële ontvangst en daar houdt het bij op. We willen dat graag zien veranderen. Er moet opnieuw leven in het voormalige gemeentehuis komen. Onder het motto “Komt jouw zaak hier ?” ga ik op zoek naar geïnteresseerde zielen die het pand nieuw leven willen inblazen.”
De mogelijkheden zijn legio. “Wie interesse heeft kan zijn voorstellen bekend maken” gaat de schepen verder. Een restaurant, een café, een bistro, iemand die actief is in de creatieve sector, een uitbater van een museum, … alle ideeën zijn welkom. Je moet er enkel rekening mee houden dat huwelijken ten allen tijde moeten kunnen plaats vinden in de trouwzaal.” Het gebruiksrecht slaat op een groot deel van het gebouw. “Het gaat om de hele benedenverdieping, het aanpalende oude politiekantoor en een grote zaal met keukentje op de eerste verdieping” besluit de schepen. “De gemeente Kaprijke is eventueel bereid een som van 100.000 euro mee te investeren in het project in overleg met de contractant.” Voorstellen kunnen tot uiterlijk 30 september ingediend worden bij het gemeentebestuur van Kaprijke. Daarna wordt het best passende idee vergund.
(LK)

Foto: Schepen Versluys gaat op zoek naar nieuwe initiatieven voor Galery Stadhuys (Emiel Tack)