• Sint-Laureins

De jeugd kampt met een stijgend tekort aan technisch geschoolde mensen. Jongeren moeten opnieuw leren dat herstellen vaak een beter alternatief is dan zomaar weggooien.  Het helpt niet alleen de afvalberg verkleinen, maar het draagt ook bij aan een mentaliteitsverandering door mensen warm te maken voor een duurzame samenleving.  Met de oprichting van het makerslab ‘De Shack’ wil het gemeentebestuur van Sint-Laureins hierin verandering brengen.

“Makerslab ‘De Shack’ wordt een gratis toegankelijke bijeenkomst, waarop alle makers en creatievelingen van jong tot oud op vaste tijdstippen terecht kunnen om te werken aan bepaalde projecten en waarop geïnteresseerden zich kunnen inschrijven om mee te doen met diverse workshops rond techniek, technologie en creatie” zegt Sents schepen Claudine Bonamie (Samen). “Vrijwillige reparateurs zullen de geïnteresseerden bijstaan bij de projecten en hen helpen bij het herstellen van allerlei voorwerpen. Deze vrijwillige reparateurs voorzien in repairkoffers met gereedschap en materiaal die de bezoekers kunnen gebruiken om projecten en herstellingen uit te voeren.”

De Shack gooit de deuren open tijdens de kermis van Sint-Laureins. “Ongetwijfeld springt de opening er van dan meer in het oog bij de bevolking” besluit de schepen.  “Er worden workshops ‘initiatie leren solderen voor jong en oud en randactiviteiten rond maken en technologie’ voorzien op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur.

(LK)