• Eeklo
08/05/2017

Sylvie Dobbelaere, (40), de zelfstandig zaakvoerster van de bekende en zeer succesvolle broodjeszaak, heeft in recordtijd haar zaak vernieuwd en opgefrist. Panos Eeklo bestaat onder haar leiding al 17 jaar en is gelegen naast Blokker, bezijden de Eeklose Markt.

Vorige week, tussen maandag 1 mei en zondag 7 mei bleef haar zaak uitzonderlijk gesloten om deze week maandag 8 mei feestelijk te heropenen.

Wraps
De metamorfose is compleet. Niet alleen het interieur werd aangepakt in beige tinten met een splinternieuwe witte koeltoog, annex saladbar (een investering van circa 100.000 €). Ook het assortiment werd opnieuw fors uitgebreid onder druk van de veranderende smaken en op vraag naar de nieuwe trends van klanten. 
De nieuwste hit blijven de ‘wraps’ (zie foto), opgerolde Mexicaanse pannenkoekjes met heerlijke vulling. Zulke tortilla’s vind je bij Sylvie voortaan in vijf nieuwe smaken met telkens een andere vulling: Mexicaanse, Italiaanse, vegetarische, met vis of kip. 
Daarnaast  liggen voortaan ook 6 nieuwe salades in de gekoelde saladbar: Caesar, zalm-tonijn, kip en 3 vegetarische.
Maar ook het drankengamma werd uitgebreid. Aan koffie werden diverse nieuwe smaken toegevoegd : vanille, hazelnoot en latté macchiato. Ongeveer dezelfde smaken ook voor de chocolademelk, met een flinke toef slagroom er bovenop. Of lust je liever thee? Panos heeft 8 soorten in huis. En alle dranken kunnen in afgesloten warmhoudbekertjes meegenomen worden.
 

Vijf minuten 
Op meer dan 215 plaatsen vindt men inmiddels een Panos in ons land, vooral in grote trein- en benzinestations. In dit grote geheel heeft Sylvie Dobbelaere uit Drongen, alhoewel afgestudeerd in de richting Toerisme,  aardig haar weg gevonden. Nauwelijks 23 jaar oud waagde ze al de stap naar een eigen succesvolle zelfstandige zaak. Ze trad toe tot de franchiseformule en werd baas van de vestiging in Eeklo. Alles wordt iedere nacht als basisproduct geleverd, maar dan begint de afwerking ter plaatse: het rijzen van de koffiekoeken- en broodjesdeeg en het afbakken. Op die manier krijgen de klanten hun bestelling gegarandeerd steeds dag- en ovenvers in handen, dé garantieformule van deze broodjeszaak. Met 4 vaste krachten en 4 jobstudenten worden dagelijks circa 500 klanten bediend en gaan 200 à 250 belegde broodjes de deur uit, samen met nog een 200-tal koffiekoeken, taartjes, warme snacks, pizza’s, dagverse soep en vers gebakken brood. Haar personeel treedt in de winkel aan in uniform en krijgt regelmatig opleiding over de nieuwste producten. Om de maand wordt de zaak door het voedselagentschap en Panos zélf streng gecontroleerd op  gebied van hygiëne en bewaring. Met nog nooit één opmerking ! In 2012 kreeg Sylvie en haar team het “Smiley-certificaat” overhandigd, wat de garantie uitdrukt dat hier met de glimlach aan de strengste normen is voldaan. Deze werd zonder probleem hernieuwd in 2016.
Overschotten gaan dus zonder pardon elke avond de vuilnisbak in. Om de twee uur wordt vers bijgebakken, ook in de namiddag. Het ruikt dan ook altijd heerlijk naar ovenvers gebak bij Panos. 
In het dagelijks aanbod zitten meer dan 200 artikelen. De meesten worden door klanten afgehaald, maar de verbruikszaal biedt plaats aan 31 personen die ter plaatse kunnen consumeren.
 

Formules voor korte pauze
In de Panos van Eeklo heeft men een ontbijt- en tearoomformule die nog niet voldoende bekend zijn, maar door echte liefhebbers ferm gesmaakt. 
Voor een koffie of thee met croissant of koffiekoek betaalt men tussen 7 en 11 uur in de voormiddag slechts 2,60 €. Verkies je liever een ontbijt met een met ham of kaas belegde pistolet plus koffie of chocomelk, dan betaal je 3,20 €.
In de namiddag (14-18 u) geniet de tearoom van Sylvie veel bijval. Voor 3,20 € mag men bij de koffie of een thee kiezen tussen een rijsttaartje, franchipannetaartje, mattetaart of muffin. En diverse magazines en dagbladen liggen ter beschikking voor een aangename korte pauze.
 

File
De meeste producten worden door klanten persoonlijk afgehaald. Vele klanten geven hun bestelling echter telefonisch of per mail op voorhand door (delieeklo@telenet.be) en op het afgesproken uur ligt dan de bestelling afhaalklaar. Samen zorgt het team ervoor dat iedereen bediend wordt binnen de 5 minuten, hoe lang de aanschuivende file soms ook is. Al heeft dat wachten ook zijn voordelen. Het garandeert immers dat alles voor de ogen van de klant vers wordt geprepareerd en nooit iets in de koeltoog op voorhand klaargemaakt ligt.
Als we vragen welk product duidelijk de topper is in het assortiment blijkt dat dan verrassend het “worstenbrood” te zijn, maar onder de belegde broodjes is de Martino (licht pikant) veruit het meest gevraagd.
 

Openingsacties
Gans de maand mei lanceert Sylvie voor de heropening een dagelijkse actie “2 +1 gratis” op de ronde rijsttaartjes (1,70 €). Of: 3 voor 3,40 €. Men kan het aantal desnoods uitbreiden tot 6 + 3, of 8 + 4, of zelfs tot 50 + 25, maar dan moet je uw bestelling wel op voorhand doorgeven…
Verslaafde koffiedrinkers krijgen ook aandacht. Ze genieten tot einde mei van een extra tweede koffie Douwe Egberts op verzoek tijdens de ontbijt- en tearoomformule.
Smakelijk !
Piet De Baets