Een aangeboren passie voor kapsels, verfijnd door jaren ervaring en met de drang om steeds bij te scholen: dat is Patsy Blomme, een kapster in hart en nieren. En niet te vergeten: haar salon is knus en gezellig, hoe kan het anders met zo’n gastvrouw?

In de schaduw van Durmebrug, de brug tussen Merendree en Zomergem, vinden we Kapsalon Patsy. Dit is vooraan in het schuine straatje dat als snelle sluipweg wordt gebruikt om van Zomergem langs het kanaal naar Lovendegem en Gent te rijden. 

“Deze kant van de straat is Zomergem, de overzijde is Merendree”, stipt de kapster aan. “We hebben elke kant onze facteur…”

In Merendree begon het voor haar allemaal, in 1986 om precies te zijn. 

“Ik startte er een kapsalon in Merendreedorp, een mooie locatie waar ik goede herinneringen aan bewaar. Van het gehuurd pand trok ik in 2000 naar de Durmstraat, waar het kapsalon tot op vandaag gevestigd is.” 

Dames, heren en kinderen krijgen hier een kapsel naar wens aangemeten, met altijd een gezellige babbel inbegrepen. Patsy is de ‘geknipte’ kapster !

Kinderdroom

Dat Patsy kapster zou worden stond in de sterren geschreven. “Van kindsbeen af was dit mijn grote droom. Ik volgde een klassieke kappersopleiding, waarna ik ervaring opdeed in een kapsalon. In 1986 zette ik de stap naar een eigen salon.” 

De passie voor haarkappen gaf Patsy ondertussen door aan haar oudste dochter, die afgestudeerd is als kapster en nu een opleiding tot schoonheidsspecialiste volgt.

Beperken heel wat kappers zich ofwel tot dames ofwel tot heren, bij Patsy is iedereen welkom. 

“Die verscheidenheid is net zo boeiend. Man, vrouw, jong en oud komt hier over de vloer. Mijn jongste klant is 1 jaar, de oudste is er 96 ! Gezelligheid vind ik erg belangrijk: dus geen stijf gedoe, iedereen moet zich hier thuis voelen. Het interieur sluit daarbij aan en het salon is dan wel compact, maar dat maakt het net zo knus.”

Bijscholen

“Ze zeggen wel eens dat een kapster ook psychologe is, wel dat klopt echt wel. Je

 moet een luisterend oor kunnen bieden en ik hecht veel belang aan een goed contact met m’n klanten. Zelf ben ik van nature heel sociaal, dat hoort ook zo als kapster, vind ik. Kinderen die nog wat onwennig zijn stel ik spelenderwijs op hun gemak en wie twijfelt over een kapsel probeer ik zo goed mogelijk te adviseren, daarbij komt mijn jarenlange ervaring van pas.”

Net zoals andere beroepen blijft ook de kappersstiel voortdurend evolueren. “Ik volg regelmatig cursussen om up-to-date te blijven. Op het vlak van knippen en vooral ook op het vlak van kleurtechnieken is er heel wat veranderd, denk maar aan de biokleuringen. Als kapster is elk kapsel een visitekaartje. Betere reclame is er niet en ik mag wel zeggen dat ik een heel trouw cliënteel heb.” 

Klantentevredenheid is Patsy’s mooist denkbare compliment.

Juwelen

Vanaf februari start Patsy met een assortiment juwelen. “Ik ben zelf gek op juwelen. Mijn gamma zal bestaan uit halssnoeren, armbanden en oorringen: modebewust en héél mooi geprijsd tussen 20 en 25 euro.” 

Je nieuwe kapsel helemaal ‘af’ maken met een bijpassend juweel: het kan!

Kapsalon Patsy werkt op afspraak, op weekdagen vanaf 8.30 uur en op vrijdag al vanaf 7.30 uur ‘s morgens. Op zaterdag is het kapsalon open vanaf 7. Maandag is de sluitingsdag. 

Voor een afspraak kan je best bellen op tel. 09/371.56.48.

Het adres: Durmstraat 108a in Zomergem (grens Merendree).

patsy.blomme@skynet.be