Carnaval Maldegem nadert met rasse schreden. De carnavalsverenigingen zijn dan ook druk in de weer met de voorbereidingen en leggen de laatste hand aan hun praalwagens. Ook de Prins en Prinses Carnaval zijn ondertussen bekend.

Dit jaar regeren Prins Jan II en Prinses Evi I, samen met adjudant Geert, over Carnaval Maldegem. ‘Ik ben al van jongs af aan een fan van carnaval’, vertelt Jan Taeldeman (47), alias Prins Jan II. ‘Ik was een aantal jaar lid van carnavalsorde De Soepkiekens en was ook zes jaar carnavalsfotograaf.’ Ook Evi Vyncke (39), alias Prinses Evi I, is een echt carnavalsdier. ‘Toen Prins Jan II me vroeg om Prinses Evi I te worden, twijfelde ik geen seconde’, aldus Evi Vyncke, die duidelijk helemaal klaar is voor Carnaval Maldegem 2016.

Groter dan stoet Heist
‘Dit jaar vieren we onze jubileumeditie. Carnaval Maldegem bestaat 50 jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij’, zegt de voorzitter van de Raad van Elf Kris Wille. ‘We organiseerden reeds een drink out, kunnen terugblikken op een fantastisch galabal en we slaagden met verve in onze uitdaging om 50 carnavalswagens naar Maldegem te halen. Dat betekent dat onze carnavalsstoet deze keer groter is dan die van Heist.’ ‘Dit jaar organiseren we tijdens de maandagmarkt voor het eerst “Rozen Montag”. We zullen op de markt roze ballonnen uitdelen. Wie wil, kan een kaartje invullen en aan de ballon knopen. De persoon wiens ballon het verst vliegt, krijgt een leuke prijs.’ Het volledige programma van Carnaval Maldegem 2016 vind je op www.carnavalmaldegem.be. 

(Michel Wijne)