• Maldegem

De pompoen is afkomstig uit Kasterlee, waar een aantal pompoenliefhebbers, die vooral grote pompoenen telen (de zogenaamde giant pumpkins), zich hebben verenigd in een pompoenengenootschap.

Elk jaar rond half oktober gaat daar een weging door van de grootste en zwaarste exemplaren der deelnemers-kwekers. Gewichten van meer dan 600 kg zijn er geen uitzondering…
De pompoenen worden binnen gezaaid en worden vanaf 15 mei verplant naar buiten in een serre (ter bescherming). Een pompoen wordt normaliter niet zo groot tenzij je er supplementen aan geeft.  De supplementen worden gegeven via het bewateren.  Reuzepompoenen die bijna zijn volgroeid drinken 200 tot 300 liter per dag !
Delhaize-zaakvoerder Dieter Van Renterghem is erg karig met inlichtingen over zijn reuze exemplaar, om geen klanten te bevoordelen. Wij gingen dan maar zelf eens op onderzoek en kwamen tot enkele bevindingen, die iedere bezoeker zelf  kan nameten: de hoogte is ongeveer 95 cm en de omtrek ongeveer 360 cm. Op vrijdag 30 november wordt de winnaar getrokken. Good luck !

(PDB)