Chef Dietrich van Landgoed Den Oker heeft tijdens zijn meer dan twee maanden durende verplichte lockdown alles behalve stilgezeten.
Niet alleen broedde hij op nieuwe maandmenu’s voor bij de heropening van zijn  restaurant, tuinierde tussendoor in zijn feeërieke tuin, kwestie de zaak onder controle te houden, en ging hij ook op zoek naar een gepaste overspanning voor zijn buitenterras waarop zijn klanten graag vertoeven voor aperitief of dessert, voldoende beschermd bij plotselinge regen of killigheid.
Hij vond de gedroomde oplossing in een ‘nomadentent’ met grillige hoekvormen waaronder 40 personen op veilige afstand de talrijke lekkernijen kunnen degusteren. De tent is inmiddels mooi aangekleed met sfeervolle verlichting en een centrale reuzenbloempot. Houten tafels en comfortabele zitstoelen voor 40 personen zijn perfect assorti en komen uit Zuidoost Indië. Hier en daar staat een bescheiden Oosters beeldje om de ambiance te verfijnen. Het geheel nodigt uit tot een gezellig etentje buiten, met zicht op de aangelegde tuin en kleine vijvertjes. Dit alles net op tijd voor de vermoedelijke opening op dinsdag 9 juni, enkele dagen vóór Vaderdag. 
Dietrich en zijn brigade staan klaar om de Corona tijd snel achter zich te laten. Voor Vaderdag is er alvast een uitgebreid afhaalmenu onder de veelzeggende naam ‘Haute Couture’ beschikbaar en zowel de juni lunchmenu als de succesvolle juni degustatiemenu staan elders in dit blad afgedrukt. Het restaurant sluit dit jaar niét in de maanden juli en augustus en als toemaatje wordt in augustus uitzonderlijk ook op woensdagmiddag geopend. Sluitingsdag blijft de maandag.

(PDB)