• Sint-Jan-in-Eremo
19/06/2022

Rotary club, Sint-Jan-in-Eremo-Krekenland, draagt zijn steentje bij in de oorlog tegen Rusland. Ze hebben er voor gekozen om medisch materiaal aan te kopen (7.500 €) om mee te geven met Ihor Vitenko, de dokter-verpleger uit Oekraïne, werkzaam in het Gentse ziekenhuis Jan Palfijn. Hij zet dit materiaal in voor de behandeling en verzorging van oorlogsgewonden bij zijn wekenlange hulpactie aldaar.
Rotary kwam in contact met Ihor Vitenko via Sabine De Pauw (Rotarylid) en Yuliia Krasnopolska (met Oekraïnse roots). Beiden zijn werkzaam bij Huysman Verzekeringen. Huysman Verzekeringen verzekert onder andere Redbouw die Ihor ondersteunt met transport en logisitek. De link was gelegd. Yuliia engageert zich verder voor de Oekraïnse bevolking, vluchtelingen met het inzamelen van babyvoeding, verzorgingsproducten, pampers, maandverbanden, … Mensen die graag iets willen doneren, kunnen contact met haar opnemen via: in Yuliia.krasnopolska@icloud.com
De club verzamelde het geld met benefiet acties zoals onder andere: champagneverkoop, fiets- en paardenevent en maatjesevent (volgende datum 23/06/2023).
De club ondersteunt niet alleen Ihor Vitenko. Ze faciliteren nog altijd leveringen aan de voedselbanken, zorgen voor aangepaste driewielers voor personen met vroegdementie in Sint-Elisabeth, en zoveel meer.
(PDB)