• Maldegem
25/11/2019

Het evenement White Night wordt dit jaar omgevormd tot White Sunday. Aan de succesformule wordt niets gewijzigd, enkel het tijdstip verandert. Op zondag 1 december is het centrum van Maldegem vanaf 14 uur weer het decor voor dit prachtige gratis eindejaarsevenement, waarop ook Sinterklaas en de Kerstman van de partij zijn.

“Vanaf 14 uur starten we met gratis koetsritten door het centrum. Alle aanwezigen kunnen onafgebroken meerijden tot 20 uur met de 30 koetsen”, zegt Johan Ysebaert, voorzitter van de Verenigde Handelaars Maldegem Centrum (VHMC).
“Om 14.30 uur komt Sinterklaas per koets aan op de markt en neemt ruim de tijd om met de kinderen op de foto te gaan. Hij brengt voor hen ook snoep en een geschenkje mee. Om 17.30 uur komt burgemeester Bart Van Hulle aan per koets, gevolgd door de Kerstman. Na een korte toespraak wordt de kerstverlichting aangestoken. Van 18 tot 20 uur volgt een optreden van The Craft.”

Unieke eindejaarssfeer
1 december wordt in Maldegem beslist een van de gezelligste dagen van het jaar. “In samenwerking met het Comité voor Initiatief zullen we het marktplein mooi aankleden met haardvuurtjes, sfeervolle tentjes en een bar waar drankjes en pannenkoeken kunnen gekocht worden”, aldus voorzitter Johan Ysebaert. “Winnaars van de voorbije Halloweentocht mogen op White Sunday om 18 uur hun prijs komen afhalen op het podium.”

26 handelszaken open
Op White Sunday 1 december openen in Maldegem van 14 tot 18 uur maar liefst 26 handelszaken hun deuren om een mooie zondagse uitstap te combineren met een gezellig shopmoment. De ‘Slagers van Maldegem’ zullen rondgaan door het centrum en gratis broodjes uitdelen. Het staat iedereen vrij om hen wat te schenken. De opbrengst wordt in het kader van de Warmste Week integraal geschonken aan het goede doel.

Start Eindejaarsactie
1 december is ook het startschot voor de ‘Maldegemse Eindejaarsactie’ met dit jaar maar liefst 61 handelaars. Per aankoop van < 10 euro ontvang je een lot. Er worden zes elektrische fietsen ter waarde van elk 2.495 euro verloot. De trekking vindt plaats op maandag 6 januari 2020. De winnaars worden gepubliceerd in Taptoe en op Facebook. (Michel Wijne)