Met Sofie Van Waes (38) heeft de gemeente Assenede een eigen coronacoördinator aangesteld.  Zij werkt samen met handelaars, verenigingsleven en horeca een herstelplan uit om de gevolgen van de coronacrisis in Assenede zoveel mogelijk te beperken. “Meteen wil Sofie onze gemeente extra impulsen geven en deze bruisende gemeenschap blijvend op de kaart te zetten” zegt burgemeester Philippe De Coninck.

Geen onbekende
Sofie is geen onbekend gezicht binnen de gemeentelijke administratie. Ze is actief als cultuurbeleidscoördinator en verantwoordelijke voor de dienst toerisme. “Sofie kent het handelsapparaat en het verenigingsleven dan ook erg goed. Een grote troef,” gaat de burgemeester verder. Haar eerste opdracht zal er in bestaan alle noden in kaart te brengen. Daarom zit ze deze week al meteen samen met de Adviesraad Lokale Economie (ALEA) en de horeca-uitbaters. Later komt ook het verenigingsleven aan bod.” 
Eens deze gesprekken achter de rug begint Sofie meteen met het uitwerken van een corona-relanceplan. Mensen die Sofie Van Waes willen bereiken, kunnen dat elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur via 09 218 78 96 of corona@assenede.be

(LK)