Op de website van FC Eeklo verscheen zondagavond een geenszins euforisch verslag van de spelersvoorstelling van diezelfde voormiddag. Eigenaardig genoeg werd datzelfde verslag 's anderendaags reeds aangepast, alsof (politieke?) censuur al duidelijk had toegeslagen... De webmaster had zo te zien àl te gevoelige tenen geraakt.Hierna de versie zoals ze zondagavond op de officiële website van FC Eeklo alvast "nog" te lezen stond:"De aanwezige Burgemeester Koen Loete zal waarschijnlijk in zijn binnenste zich kostelijk hebben vermaakt toen hij zijn "collega" Schepen Dirk Vd. Velde een bijzondere flauwe & informatieloze spelersvoorstelling zag presenteren.

"De aanwezige fans hoopten op een woordje uitleg over de werking van KFC.Eeklo voor het komende seizoen, maar kregen die absoluut niet. Hoe zit dat nu met die 3e ploeg bij KFC.Eeklo? Wie zit in het clubbestuur & wat zijn hun functies? Wie staat aan het hoofd van de club? Wat zijn de ambities? Aan wat mogen we ons verwachten dit seizoen? Is er een verbeterde samenwerking met de jeugd dit seizoen? Wat was de evaluatie van vorig seizoen? ... Vragen die allemaal onbeantwoord bleven.

"Vorig seizoen was er al een probleem met de micro & tot mijn grote verbazing was dat dit seizoen nog erger. Tijdens de "speeches" & presentatie van de spelers door de coach viel om de haverklap de micro uit, waardoor het soms moeilijk volgen was voor de aanwezigen. De hoop om de nieuwkomers hun stem eens te horen & eens te weten te komen wat hun dreef om naar KFC.Eeklo te komen, wat hun beste positie is, wat hun vroegere clubs waren... Spelers die niet aanwezig waren (door bv vakantie), die hun naam werd zelfs niet vernoemd! De spelers stonden opnieuw kriskras door elkaar & staken 1 seconde hun hand omhoog toen hun naam werd vermeld. Het was voor de aanwezigen zo wel moeilijk om volgen om te zien wie wie wel was. Zeker omdat ze daarbij ook nog eens zo'n 30m ver weg stonden aan de middencirkel.

"Komt er nog eens bij dat de presentatie op het veld gebeurde waar het gras 8 centimeter hoog stond, wat zeker geen mooie aanblik had. De aanwezigen die op de tribune waren geroepen, zaten nog eens minstens 10 minuten te wachten terwijl de spelers in de kleedkamers werden geroepen. Men vond het blijkbaar het ideale moment om dan juist enkele organisatorische & sportieve afspraken te maken met de spelerskern. Kon dit niet gebeuren net na de voorstelling?

"Kortweg... ik was gedegouteerd door deze nutteloze tijdsverspilling. En ik zal zeker niet de enige geweest zijn'."

Einde citaat