Het Adegems Volkstheater snelt ter hulp

Wie een beetje voeling heeft met het volkse dorpsleven in het Meetjesland, heeft het ongetwijfeld ook al gezien: steeds meer dorpen worden geteisterd door een snelle leegloop. Winkelpanden staan leeg, alleen aan de grote invalswegen vind je nog de grote ketens. De kleine kruidenier is een uitstervend ras. Even erg is het gesteld met het eens zo bloeiende caféleven: waar elke zichzelf respecterende dorpsgemeenschap een paar decennia geleden nog een aanzienlijk aantal herbergen telde, zijn er nu nog wat schaarse exemplaren over. En die zijn vaak met sluiting bedreigd.

Dat is ook het lot van het bekende café De Toekomst in de nagelnieuwe volkse komedie ‘Café Passé’ van het Adegems Volkstheater. De sympathieke uitbaatster Bea doet haar uiterste best om het hoofd boven water te houden, maar wanneer ze op een dag te horen krijgt dat het pand zal verkocht worden, is het hek van de dam. Een paar trouwe klanten smeden drastische actieplannen, de jongeren hebben zo hun eigen idee over de redding van het café, een chique zakenman komt op de proppen met goede raad, een knappe wellnessdame komt wat roet in het eten gooien, kortom, iedereen loopt mekaar voor de voeten. Maar of dat de redding betekent?

Schrijver-regisseur Etienne Notteboom kan ook dit jaar een beroep doen op een ploeg doorgewinterde AVT-krachten om het publiek een avond gezond en pretentieloos amusement te bezorgen. AVT-voorzitter Christa Grijp vertelt:”We zijn er zeker van dat ook deze keer Den Hoogen Pad 7 keer zal vollopen. Onze lange traditie op het vlak van volkse komedies en de goeie naam die we de voorbije jaren hebben opgebouwd zorgen daar wel voor. Iedereen heeft allicht nog het plezante ‘De m/v van de nacht’ van vorig jaar in het achterhoofd zitten. Dit jaar gaan we door op dit elan.’

Het wordt dan ongetwijfeld ook dit jaar zaak om er snel bij te zijn om tickets te bemachtigen. Dat kan vanaf 16 september. Het AVT organiseert ook dit jaar twee voorverkoopdagen: op zaterdagen 16 en 23 september kun je tussen 09.30 uur en 12.00 uur terecht in Basisschool De Papaver voor de beste zitjes. Je wordt er op je wenken bediend door de AVT-medewerkers én je krijgt er nog een kop koffie of een lekkere borrel bovenop.

CAFÉ PASSÉ, een volkse komedie van Etienne Notteboom in CC Den Hoogen Pad op 3, 4, 5, 9, 10, 11 en 12 november 2017. Op zondag is de voorstelling om 15.00 uur, op andere dagen om 20.00 uur. Kaarten à 10 euro vanaf zaterdag 16 september om 09.00 uur via www.adegemsvolkstheater.be.
Voorverkoop in Bassischool De Papaver in Adegem-dorp op zaterdag 16 en 23 september tussen 09.30 en 12 uur.
Vanaf 18 september: maandag tot vrijdag tussen 16 en 19 uur ook telefonisch via 0479/21 66 52 of 0479/21 34 92.