Ook in de vijfde proef voor het Belgische Kampioenschap demonstreerde Sylvia De Spiegeleire haar kunnen zodat ze in formule 1 opnieuw het maximum van duizend rankingpunten binnenhaalde.
Toch kwam ze op het Scheldewater in Kruibeke ditmaal niet voor de dagzege in aanmerking: 'Het was immers een open wedstrijd, waarin de Engelse Kim Lumley er meteen als een speer van door ging. Daar deze regerende wereldkampioene niet voor de nationale titel in aanmerking komt, beperkte mijn 'On a Mission Racing Team' zich tot het risicoloos afwerken van deze door veel stroming toch fysiek zware proef.

Uiteindelijk finishten we probleemloos een tweetal minuutjes na de ditmaal ongenaakbare Lumley en werkten in vijftig minuten liefst 67 km af, wat een uurgemiddelde van net geen tachtig kilometer betekent. Dit belooft alvast voor het komende Wereldkampioenschap dat binnenkort voor de deur staat en waarin ook mijn piloot Dominique Maes en co-piloot Filip Peters, die zich de voorbije maanden heel wat inspanningen hebben getroost, willen schitteren.
Het vindt voor de tweede keer in de geschiedenis, een eerste maal gebeurde dit in 1995, immers in eigen land plaats en vooral op de openingsdag, die in de Gentse Haven op 19 juli geprogrammeerd staat, wil ik schitteren,' aldus Sylvia De Spiegeleire, die dit seizoen bij VVV Mendonk is aangesloten maar meestal op het Albertkanaal
in Viersel én het kanaal Gent-Terneuzen haar oefenstonden afwerkt. Het wateroppervlak is haar dus ook niet onbekend op de slotmanche in Viersel (26 juli) en tussendoor zijn er nog proeven in Genk (21 juli) en Antwerpen (24 juli) zodat ze in stilte van de laagste WK-podiumplaats droomt, want hoger genoemde Lumley en de Oostenrijkse Ortlieb lijken een klasse ter sterk.