• Eeklo
28/10/2019

Muziekliefhebbers worden uitgenodigd op het Lumen Symphonicum premièreconcert in Eeklo o.l.v. David De Geest op zondag 10 november 2019 om 20.15u in het Cultuurcentrum De Herbakker (Pastoor De Nevestraat 10, Eeklo) met medewerking van de Stad Eeklo.

Lumen Symphonicum werkt voor dit concert samen met de getalenteerde sopraan Jolien De Gendt. Zij zal beroemde opera-aria’s van Mozart vertolken, waaronder ‘Koningin van de Nacht’ uit “Die Zauberflöte” en aria’s uit o.a. “Mitridate” en “La clemenza di Tito”. Tevens worden Mozarts Ouverture “Le nozze di Figaro” én 35ste Symfonie “Haffner” uitgevoerd. Jolien en David, beiden 35 jaar jong, brengen hiermee hulde aan hun lievelingscomponist die slechts 35 jaar oud werd.
Ook Beethoven staat geprogrammeerd op dit premièreconcert. Van hem kunt u de magistrale Eerste Symfonie en imposante “Prometheus” Ouverture beluisteren, twee meesterwerken die in 1800 gecomponeerd werden.
Lumen Symphonicum is een in 2015 opgericht symfonisch orkest dat onder leiding staat van de in Eeklo geboren David De Geest. Dit professioneel orkest is gespecialiseerd in Weense Klassiek en programmeert voornamelijk muziek van Mozart, zoals het ontroerende Klarinetconcerto, de Serenade “Eine kleine Nachtmusik” en zijn bekende laatste Symfonieën. Ook symfonieën van Haydn, Beethoven en Schubert werden door het orkest reeds uitgevoerd.
Lumen Symphonicum werkte samen met gerenommeerde solisten zoals klarinettist Eddy Vanoosthuyse en pianist Daniel Blumenthal, laureaat van het Koningin Elisabeth Concours. Het orkest had tevens het genoegen vorig jaar te concerteren met Charles Neidich (USA), Louis Rossi (Chili), Antonio Saiote (Portugal) en Karl Leister (Duitsland). In 2016 verwelkomde het orkest op het Gentse premièreconcert Prins Laurent.
Tickets: 24 euro adk / 21 euro vvk / -16 jaar: gratis
Reservatie via 0497 17 96 37  of  www.lumensymphonicum.be/tickets
Contact: www.lumensymphonicum.be info@lumensymphonicum.be
Facebook en Instagram: @LumenSymphonicum  -  Youtube: Lumen Symphonicum

(PDB)