In het Oud Gemeentehuis te Sint-Margriete groeide het vierde rankingtornooi uit tot een hoogstaand spektakel, waarbij de leden van de organiserende DC Indians zich vooral bij de vrouwen van hun beste kant lieten zien. Tania De Wit, die in de jongste 'Open Sportkring' met 87 punten de trofee van de hoogste uitworp binnenrijfde en er pas in halve finale tegen de latere winnares Gina Dhondt onderuit ging, zong het nu tot in de kwartfinale uit.

De Eeklose laatbloeister moest dan ook met acht rankingpunten vrede nemen maar blijft met 36 punten wel op de derde plek na Hilde Verbraeken (38p), die in finale tegen de plaatselijke topfavoriete Rita De Schrijver (42p) kansloos bleek. Conny Van Hecke uit Sint-Laureins deelt dankzij haar plek in de halve finale met 36 punten ook het laagste podium en verder kon ook Erica Himschoot zeven rankingpuntjes bijschrijven.
Bij de mannen onderstreepte JeanMi Beirnaert zijn supervorm met een knappe finalezege tegen de beloftevolle Lorenzo Van Hove, terwijl het duo Dimi Van Hentenryck-Jeffrey De Rudder (One Dart) pas in de halve eindstrijd sneuvelden. Francky Sabby (Indians) ging er al in de achtste finales uit en zakt met 32 punten naar de vijfde plek terug op respectabele afstand van rankingleider Kurt Latomme (50p) en Sentenaar Jurgen Vandesteene (41). Clubgenoot Thierry Ghellinck zakt met 27 punten naar de tiende plek terug, terwijl Steven Pauwels met 19 punten de eer van Macobi Eeklo hooghoudt. (DiD)