• Eeklo


Nog maar net is het nieuwe AZ Alma Ziekenhuis langs de Ring in Eeklo officieel in gebruik genomen, of daar opent aan de overkant het bedrijf dat maximaal met “zorg” is verbonden: de bekende Thuiszorgwinkel, een afdeling van het CM (Christelijke Mutualiteit).
Het lijkt wel zo, maar dit is niet te wijten aan een toevallige omstandigheid, wel het gevolg van een uitgekiende marketingstrategie.
Toekomstzorgen
Stany Haers, de bedrijvige directeur van alle Thuiszorgwinkels in Midden-Vlaanderen, had een visionair gevoel toen hij de plannen van Taptoe voor haar administratief gebouw aan de overkant van het geplande ziekenhuis ter ore kwam. Dat is nu ongeveer één jaar geleden. Hij, die grotendeels zorgbehoevenden onder zijn uitgebreid 
cliënteel telt, kon onmiddellijk de link met de opportuniteit aan de overkant perfect inschatten. Kwam daarbij dat hij al een tijd
­Thuiszorgwinkel Eeklo
opende op schitterende locatie
Nog maar net is het nieuwe AZ Alma Ziekenhuis langs de Ring in Eeklo officieel in gebruik genomen, of daar opent aan de overkant het bedrijf dat maximaal met “zorg” is verbonden: de bekende Thuiszorgwinkel, een afdeling van het CM (Christelijke Mutualiteit).
EEKLO Het lijkt wel zo, maar dit is niet te wijten aan een toevallige omstandigheid, wel ten gevolge van een uitgekiende marketingstrategie.
Toekomstzorgen
Stany Haers, de bedrijvige directeur van alle thuiszorgwinkels in Midden-Vlaanderen, had een visionair gevoel toen hij de plannen van Taptoe voor hun administratief gebouw aan de overkant van het geplande ziekenhuis ter ore kwam. Dat is nu ongeveer één jaar geleden. Hij die grotendeels zorgbehoevenden onder zijn uitgebreid cliënteel telt, kon onmiddellijk de link met de opportuniteit aan de overkant perfect inschatten. Kwam daarbij dat hij al een tijd


je op uitbreiding zat te broeden en zich zorgen maakte over de toekomst van zijn huidige locatie in Eeklo centrum op het gelijkvloers van het CM gebouw op de Stassano-site. Want eens de Ring rond Eeklo zal zijn afgewerkt, heeft het schepencollege al plannen om het stadscentrum (met dagelijks fileleed) verkeersluw te maken. Volgens Stany Haers dan misschien een obstakel voor zijn meer dan 9.000 klanten? Zouden die dan nog gemakkelijk zijn Thuiszorgwinkel kunnen bereiken…?
Toekomstlocatie 
De besprekingen met Taptoe liepen vlot. De opties van beide partijen kwamen snel uit op een win-win situatie. Taptoe zag een klant die heel het gelijkvloers (1.000 m2) van haar gebouw voor zijn rekening nam. En Thuiszorgwinkel kon zijn intrek nemen in de meest schitterende toekomstlocatie van Eeklo, schuinover een imposant streekziekenhuis, met ineens een oplossing voor noodzakelijke uitbreiding en uitvoering van een al eerder gepland nieuw en vooruitstrevend interieurmodel.
Maandag, aan het begin van deze week, opende dus een spiksplinternieuwe en schitterende winkel op de hoek van de Raverschootstraat en de Eeklose Ring. Naar een model dat nu ook als voorbeeld zal dienen voor alle andere zorgwinkels die aan restyling toe zijn. Met overvloedig veel licht, warmere tinten in het meubilair, burelen voor meer privacy en alle producten mooi aangekondigd volgens een logisch volgorde.
Belevingsdagen
Els De Waele (teamverantwoordelijke): “Na meer dan 20 jaar in de Stassano-site waren we toe aan uitbreiding en vernieuwing. Hier, op deze ideale ligging, zitten we weer voor vele jaren goed. Tegenover onze vestigingen in Aalter (rechtover Veilige Have) en Deinze, zitten we centraal. Alhoewel we deze week openden voor het publiek is de officiële opening met receptie naar 27 april verschoven. Begin mei zijn dan Opendeurdagen gepland, die wij ‘Belevingsdagen’ noemen, omdat de bezoekers niet alleen één en ander kunnen uitproberen, maar ook alle mogelijke uitleg kunnen krijgen. Tenslotte zitten hier onder één dak ook verschillende diensten waaronder een hoorcentrum (Aurilis), een bandagisterie, een drukke uitleendienst (voor o.a. bedden, relaxen en krukken), een voetanalyse-dienst, een grote afdeling winkelaanbod en veel rolstoelen tot scooters toe. En dat is slechts een klein stukje van de duizenden artikelen die we in huis hebben. Volop in de actuele kijker mag ik ook de infraroodcabines noemen en lingerie in functie van borstprotheses.”
Nog eens 400 m2
Binnenkort opent op de eerste verdieping (boven de Thuiszorgwinkel) nog een andere 

huurder de deuren. Daar komt het interimkantoor Synergie (60 kantoren in België). 
In augustus neemt dan Taptoe zélf zijn intrede in het landschapskantoor op de tweede verdieping. In totaal zijn nog een zevental ruimtes vrij voor kandidaat-huurders. 
Ondertussen is promotor Taptoe ook gestart met de bouw van nog eens 400 m2 extra kantoorruimte (2 verdiepingen) met ondergrondse autostandplaatsen, als grote uitbreiding naast het bestaande complex. Ook daar zijn al opties voor de commerciële gelijkvloerse ruimtes in onderhandeling. 

Piet De Baets

 

De thuiszorgwinkel is elke dag (behalve dinsdag)  open van 8.30 tot 12.15 en van 13 tot 17 u. Op zaterdagvoormiddag
van 9 tot 12u.