Vanaf woensdag 1 april gaan de deuren van de Huysmanhoeve terug open. Volgend weekend is er een tentoonstelling ‘ Boter bij de Vis’ en op 5 april kunnen bezoekers aanschuiven voor een Paasontbijt. Dit jaar zullen ook iedere eerste zondag van de maand aperitiefconcerten worden georganiseerd.

Op zaterdag 4 april opent Comeet in samenwerking met het Plattelandscentrum de tentoonstelling ‘Expo: Boter bij de Vis’. Deze rondreizende tentoonstelling van het samenwerkingsverband ‘Boter bij de Vis’ brengt de Eerste Wereldoorlog vanuit een andere invalshoek. Hierbij staan de evolutie in de landbouw- en visserijsector, de ontwikkelingen op het vlak van voedselvoorziening en de oorlogskeuken centraal. ‘De expo start in april 2015 een rondreis door heel Vlaanderen en de Huysmanhoeve bijt de spits af’, weet stafmedewerker Stephanie Paridaen van Streekcentrum Huysmanhoeve. ‘De expo blijft te bezichtigen tot en met zondag 10 mei. Op de openingsdag zullen in de namiddag ook Meetjeslandse Gidsen aanwezig zijn voor een woordje uitleg over het Meetjesland en de Huysmanhoeve tijdens de Eerste Wereldoorlog.’

APERITIEF

‘Nieuw dit jaar zijn de aperitiefconcerten, die het Plattelandscentrum iedere eerste zondag van de maand organiseert in samenwerking met studenten van het Conservatorium van Gent’, vervolgt Stephanie Paridaen.’ Benjamin Hermans en Kobe Boon openen de reeks concerten. Zij brengen een set van al dan niet bekende jazz en eigen composities. Het aperitiefconcert vangt aan om 11u. De toegangsprijs hiervoor is vijf euro en een streekaperitief is inbegrepen. Maar het bruist ook de rest van het weekend op de hoeve. De bakoven wordt voor het de eerste keer in 2015 opgestookt voor een bakdemonstratie, het regionaal erfgoeddepot staat open voor bezoekers en het toeristisch infokantoor gaat ook weer open. De eerste honderdvijftig bezoekers van het infokantoor ontvangen een klein presentje’, geeft Stephanie Paridaen nog mee. (Ives Boone)