Tom Dice heeft zijn eerste nummer 1-hit in Frankrijk beet. Weliswaar (nog) niet in de officiële top 100, maar wel in de lijst van de meest gedownloade nummers. Samen met de knappe Elisa Tovati (35) nam hij een paar weken geleden het fraaie duet ‘Il nous faut’ op, gelinkt aan een wondermooie romantische clip dat deels in het Frans, deels in het Engels wordt gebracht. Nadat hij enkele weken gekampeerd heeft in het onderste kwart van de Franse top 100 met zijn Eurovisiehit ‘Me & My Guitar’, gaat het Tom nu een stuk beter voor de wind. Frankrijk, Waals België en wie weet straks ook Canada (? ) vallen massaal voor deze getalenteerde Eeklonaar.

‘Il Nous Faut’ steeg vorige week van de 28ste naar de 15de plaats in de officiële Franse single charts en het ziet ernaar uit dat aan deze klim voorlopig geen einde komt.France 2 heeft immers zijn oog en oor laten vallen op dit ‘Il nous faut du temps’. Het nummer zal tijdens de maanden juli en augustus worden gepromoot op de zender als themalied voor de zomer. Daarmee weten Dice & Tovati zich verzekerd van een dagelijkse airplay op televisie en radiozenders overal ten lande.  Vorig jaar gebeurde hetzelfde met ‘Allez Ola Olé’ (de Franse bijdrage op het Songfestival in Oslo) bij France 3. Jessy Matador heeft er in Frankrijk alvast een monsterhit aan overgehouden. Wellicht een goed  vooruitzicht voor eenzelfde  prestatie voor Tom en Elisa.Tom zelf is in de wolken met deze vernieuwde aandacht na zijn tweede single ‘Lucy’. Hij wordt overrompeld voor interviews, radio- en tv-optredens en verre promotours in gezelschap van deze in Frankrijk eveneens zeer populaire Elisa Tovati. Hij geeft nog nauwelijks thuis in Eeklo. Tussen twee opnames door kregen we hem enkele minuutjes aan de lijn. Precies tijd genoeg om hem te vragen wie van de twee nu aan wiens kapstok hing? Profiteert Elisa  van Tom en zijn Eurovisiebekendheid of hij van haar populariteit in Frankrijk? Tom: ”Wij profiteren beiden van elkaar. Ik word een bekender gezicht in Frankrijk en zij wordt met haar liedjes nu ook overal meer op de radio gedraaid.”

Taptoe: “Zit er eventueel een nieuwe romance aan te komen?”

Tom: “Nee, zeker niet. Ze is 14 jaar ouder dan mij en eerlijk, ze is mijn type niet...”.

Ja, we zullen dus wel al te oud zijn om jongensidealen nog perfect in te kunnen schatten… Maar ga voor de clip van Tom en Elisa naar de website van Taptoe (https://www.taptoe.be)  en oordeel zélf over dit resultaat van een Marokkaanse vader en een Russische moeder …!

Piet De Baets