In het kader van de Culturele Veertiendaagse van Evergem gaan er in het weekend van 20-21 maart twee belangrijke events door in CC Stroming te Sleidinge.

Vrijdag 20 maart
De opening van de Culturele 14-daagse van Evergem met een verwelkoming door de voorzitster van de Cultuurraad Fran-cine Hamerlinck. Nadien worden de genomineerden bekend gemaakt n.a.v. verdienstelijke Cultuurprijs van de gemeente, waarna de winnaar de prijs in ontvangst mag nemen.
Daarna volgt een optreden van Isolde, Les Bens…  et l’Orchestre, het plaatselijk fanfareorkest ‘Iever en Eendracht’ van Sleidinge, met hun dirigent - broer ván Wim Lasoen - dit keer als 50-koppig orkest van Isolde.
Wie het succes heeft geproefd van zowel Isolde’s prachtige concerten als de bijzondere projecten van The Black Orchestra weet dat dit een onmisbare avond wordt vol heerlijke poppy, filmische songs en soundtracks, Franse yéyé, obscure en iconische cult!
Kaarten volw: €25, studenten tot 26 jaar: €18 verkrijgbaar via ‘Stroming’ Sleidinge, www.fanfaria.be of via marc@vanwiemeersch.be

Zaterdag 21 maart:
Voorstelling van ‘MEISJESNAMEN’ door het koor Scala & Kolacny Brothers, liedjes door vrouwen, over vrouwen, en helemaal in het Nederlands. Met deze theatertournee doorkruist Scala heel Vlaanderen. Tickets via het cultuurcentrum en www.evergem.be/ticketvriendenpas. Dit is een organisatie in het kader van de culturele 14-daagse door het zangkoor Sint-Cecilia Sleidinge, dit naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van het koor in 2020.

(PDB)