In het kader van de Meetjeslandse poëzieroute werd zondag een paneel onthuld naast de Zomergemse kerk. Met de onthulling van een tweede poëziepaneel in Zomergem komt de poëzieroute in een stroomversnelling terecht.

Met de steun van COMEET (=Cultuur Overleg Meetjesland) werden er op Zomergems grondgebied twee panelen geplaatst. Een eerste paneel, met een gedicht van Mong Rosseel, staat aan het einde van de Bauwerwaan, een tweede werd zondagvoormiddag onthuld naast de Zomergemse kerk.
Op het poëziepaneel in het Zomergemse centrum staat het gedicht 'Een dorp' van Roland Jooris. Schepen van Cultuur Mark De Jaeger: 'Van COMEET kregen we 3.000 euro steun. Met dat geld konden we twee panelen plaatsen. We zijn nu van plan om er zelf nog twee te plaatsen.'
Schepen van Cultuur van Nevele en ondervoorzitter van COMEET, Hugo Verhaege: 'We mogen ons hier in het Meetjesland gelukkig prijzen dat wij over een aantal instellingen beschikken waar mensen gemotiveerd en talentvol de weg effenen voor allen die onze wereld zoveel mooier willen maken, want dat is de taak van allen die zich onledig houden met kunst, cultuur en zinvolle vrijetijdsbesteding, dit is de taak van die mensen die vandaag in cultuuroverleg, erfgoedcel, Regionaal Landschap en Toerisme Meetjesland dag in dag uit enthousiast en in nauwe samenwerking met de diverse gemeentebesturen het kader scheppen om dit alles mogelijk te maken!' (MW)