• Eeklo
26/06/2022

De tweedehands boekenmarkt op het Herbakkersplein is op zaterdag 2 juli aan zijn 4de maandelijkse editie toe. Na een bescheiden start op 2 april is dit ondertussen uitgegroeid tot een boekenmarkt met zo’n dertig standen, goed voor ruim 150 lopende meter boekenaanbod.
Voor heel wat boekenliefhebbers heeft het Herbakkersplein op de eerste zaterdag van de maand al een vaste plaats in hun agenda gekregen. Het initiatief gaat uit van enkele boekenliefhebbers uit Gent die een band hebben met het Meetjesland. Eeklo, als centrum van het Meetjesland, leek de ideale locatie en het stadsbestuur heeft zich geëngageerd om tijdens de boekenmarkt in catering te voorzien. Een koffietje, drankje, ontbijtkoek of broodje kunnen het bezoek aan de boekenmarkt alleen aangenamer maken.
Het aanbod op de markt is beperkt tot papieren dragers. Naast boeken kunnen er ook affiches, bidprentjes, kaarten, prenten, foto’s, etsen, oude aandelen ... gevonden worden.
Je hoeft ook geen (semi)professionele verkoper te zijn om er met een boekenstandje te staan. Ook als particulier die eindelijk eens van een boekenerfenis af wil of zijn bibliotheek eens wil opruimen, kan je op het Herbakkersplein een plaatsje reserveren. Vooraf inschrijven via de website is wel nodig. De opbrengst van de standgelden wordt geschonken aan een lokaal goed doel.
Locatie: Herbakkersplein, Eeklo van 10-14 uur. Elke eerste zaterdag op 2 juli, 6 augustus, 3 september en 1 oktober (niet in november en december).
Meer informatie op www.boekenmarkt-eeklo.be
(PDB)

Photo: Modern girl photo created by jcomp - www.freepik.com