• Kaprijke / Bassevelde

Het was er een drukte van jewelste in het woon- zorgcentrum Sint-Vincentius in Kaprijke. De tweelingzussen Marcella en Noëlla Haertjes, oorspronkelijk afkomstig van de Landsdijk in Bassevelde, vierden er vorig week hun 95ste verjaardag. Kort voor de middag was er zelfs een heuse receptie voor beide dames.
Het koppel is best wel wat hardhorig, maar dat staat zeker feest vieren niet in de weg. “Vandaag hebben we de start genomen richting de honderd jaar” grappen de dames die gemakkelijk tien jaar kunnen liegen. “We zijn op 7 juni 1926 op de Landsdijk, een kleine wijk van Bassevelde, geboren. Ik (Noëlla, redactie) was de kleinste van de twee. Ik was zo klein dat ik in een kloefke kon. Ze dachten zelfs dat ik het niet zou halen en kijk nu, vandaag worden we samen 95 jaar.”
Geen tijd
Beide dames bleven heel hun leven vrijgezel hoewel dat best anders had gekund. Marcella raakte ooit smoorverliefd op een jonge gast uit de buurt. “’t Was een boer en dat hoefde ik niet” lacht de jarige. “Marcella en ik zijn heel ons leven samen gebleven. Mijn zus was naaister, ik zorgde voor het huishouden en voor de aanvoer van de stoffen. Om te trouwen hadden we geen tijd (lacht).” Zo’n vijf jaar geleden verlieten ze Bassevelde en vonden een plekje in het WZC in Kaprijke. “We zijn hier heel graag” vult Noëlla aan. “Weet je, als er hier een kleinigheid te naaien valt, weten ze me nog te vinden. Het eten valt hier ook goed mee. Vorige week hebben we nog zomerhutsepot gegeten. De spekjessaus was heel lekker.” Het koppel vierde hun verjaardag samen met alle bewoners van Sint-Vincentius. “Het glas cava was verrukkelijk” besluiten de dames.
(LK)