• Lembeke

Kleine happening in de Meetjeslandse horecawereld.
Patrick Van Hoorebeke, sinds twee jaar uitbater van restaurant ‘Dennenbos’, ver in de Eeklose Peperstraat, kocht vorig weekend de eigendom met daarin het reeds twee jaar gesloten restaurant “De Goesting”, langs de baan Eeklo-Lembeke (Eeklostraat).
Van Hoorebeke wil de zaak eerlang, wellicht half mei, nieuw leven inblazen in het verlengde van zijn huidig restaurant Dennenbos, al lang te klein voor zijn succesvolle aanpak. De Goesting zal voortaan wellicht “ ’t Lembeeks Hof “ gedoopt worden.


Feeling
Van Hoorebeke heeft een feeling om slecht draaiende horecazaken over te nemen en daarna met een eigen aanpak tot nieuwe hoogtes op te voeren. Om ze dan weer over te laten.
Telkens speelt het feit dat Patrick niet alleen over een diploma van beenhouwer-kok en een grenzeloze inzet beschikt, maar tevens een zakelijke flair en charisma bezit, een voorname rol bij zijn succes.
Hij nam in 1999 de failliete Berlaarshoeve over langs het Schipdonkkanaal op de grens Eeklo-Adegem en doopte het om tot ‘Koetshoeve’. Veertien jaar lang vonden iedere maandagnamiddag meer dan 300 à 400 danslustige senioren, van overal in Vlaanderen, de weg naar deze occasionele danstempel. Verder in de week bleef het een restaurant-tearoom als toevluchtsoord voor (voorbijfietsende) hongerige magen.
Begin 2015 liet hij de zaak over en dacht erover na om zich meer actief te gaan bezighouden met zijn geliefde hobby: paarden kweken.


Geen vergunning
Tot hij een half jaar later het reeds lang gesloten, maar nog volledig uitgeruste restaurant Dennenbos overnam. Na drie dagen heropende hij deze ooit bekende zaak en gaf er op maandag terug zijn dansnamiddagen voor senioren. Ook het restaurant was dra te klein, vooral nadat hij er elke zondagmiddag een monster-ontbijt lanceerde aan 15 € all-in, eerder de naam ‘brunch’ waardig.
Maar het over-aanbod van geïnteresseerde klanten was al die tijd groter dan de tot 65 personen beperkte plaatsruimte.
Daarom kocht hij  vorig jaar een 100 meter verder gelegen leegstaande eigendom met parking met de bedoeling daar een feestzaal in te richten om zijn dansnamiddag en zondagontbijt fors uit te breiden naast de deur. Maar hij kreeg, ook na herhaalde pogingen,  geen vergunning vast.
Wat teleurgesteld keek hij dus uit naar een andere opportuniteit en liet nu blijkbaar zijn oog vallen op ‘De Goesting’. Ooit was daar dancing Black Beauty, later het Fonduehuisje gevestigd. Met een capaciteit van 200 personen kan Patrick hier zijn succesformule uitvergroten met voortaan op zondag ook een heus ontbijt gevolgd door een brunch.
Wat hij op termijn met zijn Dennenbos zal aanvangen is nog niet bekend. Maar wij hebben al een vermoeden.

Piet De Baets