Na maanden van onzekerheid rond het voortbestaan van de veldritploeg Revor is het voor Valentijn Van de Velde uit Lembeke in extremis toch goed gekomen. Manager Steven Baekelandt uit Maria-Aalter, zaakvoerder van de firma Baboco Bouwcordinatie, besliste om de renners van het noodlijdende Revor een kans te geven in een nieuw team. Na een jaar co-sponsor te zijn geweest achtte hij het zinvol om een grootser project op te zetten en nam zeven renners onder contract met daarbij ex wereldkampioen Erwin Vervecken als absolute blikvanger.

Bart Verschueren en de in Waarschoot verblijvende Pool Mariusz Gil zullen het bij de eliterenners moeten waarmaken. Pawel Szczpaniak uit Polen is de grote troef bij de beloftencategorie. Hij behaalde op het vorige WK de bronzen medaille. Dit laat het beste vermoeden.
Als eerstejaars belofte zal Valentijn Van de Velde uit Lembeke het niet gemakkelijk krijgen om voor de ereplaatsen te kunnen strijden. Door de maandenlange onzekerheid over het voortbestaan van de ploeg werd ook niet specifiek getraind met het oog op het veldritseizoen en werd er meer op de weg gefietst.
Valentijn: ' Normaal moest ik ten laatste begin augustus drie fietsen krijgen, maar de Revor-ploegleiding bleef onbereikbaar voor alle crossers en gaf geen teken van leven meer. Nu heeft men mij toch vrijgeleide gegeven zodat de overgang naar Baboco mogelijk werd. Het opstarten van de nieuwe ploeg liep wat vertraging op en hierdoor zijn de fietsen en de kledij nog niet beschikbaar. Om deze reden zal ik in september niet in het veld te zien zijn. Bijkomende tegenslag is een diepe snijwonde in de duim die met vijf draadjes moest worden gehecht. Deze wonde moet nu eerst helen zodat ik het stuur weer stevig kan vasthouden.Dit is jammer omdat ik vorig seizoen meteen de openingscross kon winnen en nu wordt het afwachten.
Fietsleverancier Zanatta vroeg Roland Liboton om een nieuw design en het resultaat mag gezien zijn. Ik geloof er weer in na de vervelende periode van onzekerheid. Volgende week vangt het universitaire academiejaar aan en sta ik dus ook voor grote veranderingen op studiegebied. Ik vroeg om een topsportstatuut en hoop dat men mij dit toezegt. Dit zou alvast iets meer ruimte geven voor de training. Het voordeel dat ik vroeger had toen ik sportwetenschappen studeerde valt nu weg. Ik koos voor communictiewetenschappen en in deze studierichting zijn geen doorgedreven sportaktiviteiten voorzien. Dus zal ik vanaf nu anders en harder moeten trainen.
Het eerste grote doel is de Koppenbergcross. Als het dan weer water giet moet ik een goed resultaat kunnen neerzetten. Op een zwaar modderparcours kan ik mij echt uitleven.'
Bij de junioren zullen Xandro Meurisse en Jesper Baelen zeer zeker voor overwinningen zorgen, zij lukten dit al als eerstejaars.