In de Beker van België heeft ITC Eeklo zich tegen het hoger gequoteerde Lebbeke van zijn beste zijde laten bewonderen. Zonder de gekwetste Kristof Van De Gehuchte en Wouter Blomme, die alles op de arbitrage zet, begon men eerder rommelig zodat de driepuntenvoorgift direct wegsmolt. Keeper Steven Willems deed nochtans zijn best maar het kanon van Thomas Verschoote stond nog niet op scherp en Pieter Borgers, die zijn transfer naar Waasland Waasmunster in extremis moest afblazen, geraakte niet door de bezoekende afweer.

Pivot Ludovic Smet was enkel defensief van enige waarde zodat de thuisploeg pas na de rust op toerental kwam. De teruggekeerde Joeri Van De Voorde, die Piotr Proszynski als coach verving, zag de kloof met de sterkere bezoekers wel tot acht treffers (19-27 eindstand) aangroeien maar bleek tevreden met de collectiviteit, die via teambuilding in Trois Ponts was aangezwengeld.
In de regioreeks zorgde CV Het Volk voor een hoopgevende competitie-opener tegen het balsturige Elita, dat tot halverwege (11-8) zijn zegekansen gaaf hield. Piet Wauters keepte zich nadien in de kijker en hieruit konden vooral Cléante (4) en Amaury Dierickx (5), Brecht Haneca (6) en uitblinker Matti Slabbaert zoveel vertrouwen putten dat ze hun voorsprong nog vervierdubbelden tot een 29-17 openingszege. De blauwzwarten, die op zoek moeten naar een nieuwe shirtsponsor en een vaste coach in vervanging van het interimduo Naif-Vandemaele, leven nu toe naar het Meetjeslandse streekduel, dat op zaterdag 25 september vanaf 18.30 uur door het vrouwelijke arbitersduo Peersman-Janssens in goede banen wordt geleid. (DADI)