Vorig weekend werd Sint-Margriete onveilig gemaakt door de Britse band 'The Bollock Brothers', een Britse groep die punk en new wave-muziek maakt en in de jaren tachtig hoge toppen scheerde met hits als The Bunker, Harley David en Horror Movies. Tom Vermeirsch en Stefaan Van Maldeghem wisten hen te strikken voor hun verjaardagsfuif.

Op de hoeve in de Molenkreekstraat te Sint-Margriete zorgen een aantal vuurmanden voor een mysterieuze sfeer. Tom Vermeirsch en Stefaan Van Maldeghem vieren hier vanavond hun veertigste verjaardag. Via via wisten ze The Bollock Brothers, die regelmatig in ons land vertoeven, te strikken voor hun verjaardagsfuif. Frontman Jock McDonald: 'We spelen al 20 jaar in België, zowel in het Vlaamse als in het Waalse gedeelte. In de UK zitten we bij Cargo records. In tijden van wereldwijde recessie is dat de beste platenmaatschappij.' Het woord comeback vindt Jock McDonald niet zo een goede woordkeuze: 'We zijn nooit weg geweest. We waren hier altijd aanwezig!'
Hoewel sommige Bollock Brothers al een glaasje op hadden - punkers blijven punkers - klonk hun set vrij strak. Gitarist Chris McKelvey: 'Het is hier een heel mooie plaats, leuk om hier te spelen.' De komende tijd gaan The Bollock Brothers er weer keihard tegenaan, ze hebben heel wat optredens gepland in Duitsland. Jock McDonald: 'We plannen een remix van Harley David met de Dewaele Brothers. Dat wordt een nummer 1-hit!' Hun optreden in de polder van Sint-Margriete zullen The Bollock Brothers wellicht ook niet gauw vergeten.(MW)