• Sint-Laureins
04/12/2022

Voor de vierde keer al trekt de Sentse toeristische raad alle registers open voor haar culinaire winterwandeling.
“Een tocht van 14 kilometer, doorspekt met heerlijke proevertjes” blikt Willy Van Zandweghe, voorzitter van de Toeristische adviesraad vooruit. Wandelen en smullen. Het blijft hét succesrecept van de Sentse culinaire winterwandelingen. “Voor de vierde editie wordt het verzamelen geblazen in de Watervlietse parochiekerk, de Kathedraal van het Noorden” zegt Van Zandweghe. “Koffie en taart staart er op de deelnemers te wachten. Daarna trekken we te voet richting Waterland-Oudeman waar zich een groot deel van de wandeling afspeelt. Onderweg kunnen we genieten van heerlijke proevertjes, waarbij de paling uiteraard een belangrijke plaats blijft innemen. Op tal van manier klaar gemaakt.”
Korte keten
Paling blijft dus hot bij de Sentse toeristische raad. Toch brengen ze ook nieuwigheden binnen in de wandelingen. “Klopt” gaat de voorzitter verder. “Natuurlijk hebben we ook enkele heerlijke drankjes, zoals ons nieuwe Sint-Maargenieten-drankje op basis van Sentse jenever. Ook nieuw is de inbreng van lokale middenstand uit Waterland-Oudeman. Zij zullen zich onderweg aan de deelnemers voorstellen als een teken van nieuw leven in een van de kleinste deelgemeenten van Sint-Laureins. Onderweg is er, voor wie wil, zelfs een klein bedrijfsbezoek gepland bij een landbouwer die erg actief is in het korte ketengebeuren.” De culinaire winterwandeling vindt plaats op zaterdag 17 december en start tussen 11 en 12 uur. Deelnemen kost 30 euro. Jongeren onder de 16 jaar betalen 20 euro. Inschrijven is noodzakelijk en kan op www.sint-laureins.be/toerisme.
(LK)

Op de hoeve van Luc en Bruno Van Haelemeersch krijg je een blik op het korte ketenverhaal.
(Foto: Emiel Tack)