• Eeklo

De pittoreske villa ‘Steyaert’ langs de Moeie in Eeklo (schuinover de oude kliniek), waarin ook de burelen van Taptoe een paar jaar waren ondergebracht, wordt momenteel afgebroken om straks plaats te maken voor een volledige nieuwbouw in villastijl.

Promotor ‘De Vlaeminck Bouw’ let er vooral op dat het 8.000 m2 oud park met prachtige oude bomen niet wordt aangetast. Want straks verrijst in dit prachtig groen parkdomein een blok met nog eens acht (luxe) assistentiewoningen op 500 m wandelafstand van het centrum van Eeklo. Het wordt het sluitstuk van een geslaagd woonproject dat op de hoek van Tieltsesteenweg en Moeie reeds is gestart voor 35 erkende assistentiewoningen (seniorenflats).

Het kruispunt is één van de toegangspoorten tot de stad Eeklo voor wie uit richting Aalter komt. Enkele maanden geleden werden op die hoek vijf aanpalende oude huizen gesloopt. Samen met Immo Van De Woestijne is de bouwheer op de braakliggende hoek al gestart met de ruwbouw onder de toepasselijke naam “Residentie Villa Moeie”. Oplevering is voorzien in het najaar van 2019.

Succes
De vergrijzingsgolf toont aan dat in Eeklo momenteel al een vierde van de bevolking 60-plusser is en binnen 10 jaar een derde. “Villa Moeie” speelt daarop in. En met succes: 35 % is door Immo Van De Woestijne na een paar maanden al verkocht.
Het project heeft dan ook enkele sterke punten. Wie koopt voor later kan inmiddels zijn eigendom laten beheren en tijdelijk verhuren door dit bekende immokantoor.
Het speelt in op de actuele trend om “zolang mogelijk thuis” te blijven wonen.
Zo’n “thuis” is dan de assistentiewoning of flat. Verhuizen naar een rusthuis of bejaardenhome wordt op die manier zo lang mogelijk uitgesteld tot men nog moeilijk voor zichzelf kan zorgen en een zwaarder zorgprofiel nodig wordt.

Waaier van aangeboden diensten
De zeer ruime woningen (appartementen) zijn rolstoeltoegankelijk en hebben naar keuze 1 of 2 slaapkamers van tussen de 66 en 130 vierkante meter. Wie er wil in wonen kan 7 op 7 rekenen op een waaier van diensten en begeleid door een zorgmakelaar van CM die inzet op het welzijn van de bewoners.
Zo is er bijvoorbeeld voorzien in (al dan niet betalend): traiteur- , boodschappen- en klusjesdienst, hulp in het huishouden, een gemeenschappelijke ruimte voor TV en ontspanning en parking voor bewoners. In het project zit ook een parkje met petanquebaan, fietsenbergingen met oplaadpunten en zelfs een moestuin voor wie groene vingers heeft.
“Die zorg wordt dus meer dan enkel het medische”, vertelt Karen Van de Woestijne. “We willen bewoners ook helpen met pakweg het huishouden, koken of een kappersbezoek regelen. Let wel: de zorg is volledig op maat en vrijblijvend. Wie dat niet wil of nog niet nodig heeft, kan ook perfect zonder.”

Ideale investering (met overheidskorting)
De doelgroep die zich mag aangesproken voelen is ruim. Het zijn (onder meer) koppels waarbij één  van de partners zorgbehoevend is maar wenst te blijven samenwonen, of ouders met de zorgen van een groter wordende gehandicapte zoon of dochter die thuis blijft wonen.  
Voor investeerders die voor zichzelf aan later denken is de aankoop 2 x fiscaal voordelig gemaakt door de overheid. Een besparing van  9 % op btw en blijvende vrijstelling van onroerende voorheffing (7 of 10 %). De prijzen schommelen tussen 193.000 en 260.000 euro. Voor de zorgondersteuning wordt een aparte dagprijs afgesproken.
Immo Van De Woestijne kan u perfect begeleiden bij e herverkoop van uw bestaande woning en geeft u alle inlichtingen voor de eventuele aankoop van een assistentiewoning in residentie Villa Moeie. Contacteer Bert op 0496/33.24.56 of via
bert@immovdw.com.

Piet De Baets