In de middeleeuwen heerste er overal pest, behalve in Adegem. Sindsdien draagt Adegem met trots de titel “Buiten de wereld”. Te midden de dorpskern bevindt zich dan weer een prachtig domein dat met een knipoog de naam “De Binnenwereld” heeft meegekregen.

Op De Binnenwereld bevindt zich de prachtige villa die voorheen de B&B van Jan en Catherine De Keyzer-De Kesel was, en nu een uniek woonproject wil worden voor mensen met een beperking. Daarvoor is een samenwerking tot stand gebracht tussen De Vierklaver vzw uit Adegem en Wooncoop, de wooncoöperatie, uit Gent.
Wooncoop is een wooncoöperatie, bij ons is dit vrij nieuw. Een wooncoöperatie brengt kwaliteitsvol wonen binnen ieders bereik. De essentie van een coöperatie is dat je met vele mensen samen kleine stukjes kapitaal samenbrengt. De inbreng gebeurt zowel door mensen die in het project gaan wonen als door familie, buren en sympathisanten.
Daarom is dit project op zoek naar vele sympathisanten uit Adegem en omstreken. Ben jij zo’n ethische belegger die mee het verschil wil en kan maken door het project een (financieel) hart onder de riem wilt steken? Dat kan door coöperant te worden van Wooncoop. We zoeken mensen die 1.000, 5.000, 10.000 of meer willen investeren in dit unieke woonproject.
Afgelopen juli werd het huis aan het grote publiek voorgesteld tijdens de avondmarkt. Een ruime belangstelling bezorgde de initiatiefnemers de moed om verder dit project uit te bouwen. Na een paar acties zoals rommelmarkt, wijnverkoop, popcornverkoop op de avondmarkt enz… is er geld verzameld om basismeubelen voor de gemeenschappelijke living 2de hands aan te kopen.
Op 1 november kwamen de eerste bewoners in het huis. Jeanine, Aagje en Jarno hebben ondertussen van het huis een gezellige thuis gemaakt. Onder toezicht en coördinatie van “De Vierklaver” loopt alles vlot. Thuiszorg en verpleging zijn, naast de familie en vrijwilligers, aanvullende hulp voor de bewoners. Drie kamers in het huis zijn al bewoond. Binnenkort starten de verbouwingen voor drie extra kamers zodat die op eenzelfde manier uitgerust zijn met een eigen badkamer en toilet. Er wordt voorzien dat tegen de zomer er nog drie bewoners bij kunnen komen.
Wie graag iets meer wil weten over het huis, de bewoners of hoe zorg geregeld wordt kan gerust contact opnemen met Jan of Heidi van De Vierklaver: telefoon 09/321.91.21.
Wie graag meer te weten wil komen over financiering, aandelen of huur kan gerust contact opnemen met Jeroen Gaeremynck op telefoon 0486/79.78.72 of per mail: jeroen@wooncoop.be.
Hopelijk tot binnenkort op één van ons activiteiten. Op 17 mei ‘20: Open Samenhuizendag. Op 11 juli ’20: Rommelmarkt Adegem en op 14 juli ’20: Avondmarkt Adegem

(PDB)