De Vlamingstraat in Sint-Laureins blijft langer dicht dan verwacht. Oorspronkelijk werd gemeld dat de verbindingsas tussen het dorp van Sint-Laureins en de achterliggende polders, eind mei zou open gaan voor het verkeer. Dat blijkt nu niet zo te zijn.

De eerste fase van de grootschalige riolerings- en wegenwerken in de Vlamingstraat in Sint-Laureins zijn zo goed als achter de rug. Grote stukken van het wegdek zijn reeds met asfalt overgoten. ‘De drukke verbindingsweg vanuit Sint-Laureins naar Sint-Margriete en Watervliet, zou aanvankelijk eerstdaags open gesteld worden voor het verkeer’ zegt Sents burgemeester Franki Van de Moere (Samen). ‘Op het allerlaatste ogenblik heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AVW) beslist om het wegdek in de Vlamingstraat tussen de huisnummers 90 en 95 ook te vernieuwen. Dit heeft als gevolg dat de weg niet volledig opengesteld kan worden. De weg tussen de Dorpsstraat en de Vlamingstraat huisnummer 95 is afgewerkt tegen maandag 25 mei aanstaande. Plaatselijk verkeer wordt mogelijk.’

Bouwverlof

Verder in de straat tot aan Fred’s cafe blijft de bestaande omleiding gehandhaafd. Vanaf woensdag 27 mei wordt de Groenweg de hoofdwerfzone in de tweede fase van de werken. ‘Het stuk tussen de Groenweg 1 en 15 zal enkel te voet bereikbaar zijn’ gaat Van de Moere verder. ‘De overige huisnummers zijn te bereiken via de geldende omleiding. Na het deel tussen de Vlamingstraat en de Comergraafjansdijk gaan de werken verder door in het eerste deel van de Comergraafjansdijk om zo stapsgewijs verder werken richting Comercaatsweg. ‘ Van de Moere verwacht dat de Vlamingstraat volledig open gaat vlak voor het bouwverlof. De Leopoldlaan blijft toegankelijk.  (LK)