• Damme

Op vrijdag 22 februari om 19.30 u. (CC. Rostune, Stationsstraat 13, Sijsele) neemt VTBKultuur u mee voor een beeldreportage door het echtpaar Demarsin-Opsommer over Kreta & Santorini, Griekse eilanden die steeds bekoren. De reportage duurt  2 x 50 min. met pauze ! De typische muziek en de warme beelden nodigen zeker uit  voor  een zeer aangename avond.

Geschiedenis is de rode draad in het eerste deel. De ontdekking van het Minoïsch paleis te Knossos heeft de mythe dicht bij de werkelijkheid gebracht. Santorini is wellicht het meest toeristische van de Griekse eilanden waar ook voor de zonsondergang velen toestromen om het wonder te aanschouwen.
In deel 2 wordt aandacht besteed voor natuur, cultureel erfgoed, hedendaagse samenleving en toerisme. Vele grotten (Ida- & Diktigebergte), hoge toppen en diepe ravijnen in de Witte Bergen en de Samariakloof als Nationaal Park. Zandstranden aan de noordkust lokken toeristen. De producten van lokale ambachten zoals: pottenbakken, weven, haken en borduren zijn te vinden in de vele winkeltjes.
Deelnameprijs: €5 of €4 voor leden vtbKultuur/VAB.
Inschrijven bij penningmeester Willy Soenens,  willysoenens@telenet.be  of tel. 050 / 35 05 74.

(PDB)