• Zomergem

Jaarlijks organiseert de St-Martinusgilde uit Zomergem een Festivaldag in het kader van het Festival van Vlaanderen. Dit jaar gaat het rijk gevulde programma door op zondag 7 oktober rondom de Sint Martinuskerk.

10.30u:  Misviering met het wereldberoemde Knapenkoor Cantate Domino uit Aalst  
11.15u:  Harmonie blaast verzamelen voor de aperitiefconcerten in de kerk en in de cafés rond de markt.
11.30u: Aperitiefconcerten met drankje aangeboden door de gemeente Zomergem
Cantate Domino in de kerk. Blokfluiten in Casa Nostra. Blue and broke in de Variant. Jazz standaards en country-traditionals in de Scheve Zeven.
19.00u: Avondconcert Zefiro Torna : Allegoria
Het vocaal-instrumentaal ensemble Zefiro Torna werd opgericht in 1996. Het verwierf internationale faam met zijn veelzijdige aanpak. Zefiro Torna schetst in Allegoria een muzikaal beeld van de Zuidelijke en Noordelijke Nederlanden aan het einde van de 16de eeuw en de 17de ‘gouden’ eeuw. De gestileerde, poëtische muziek van de burgerij verhoudt zich moeiteloos tot de jolige volkse muziek van de speelmannen. De amusante maar ook ontroerende muziekvoorstelling Allegoria brengt de schilderijen van Adriaen Brouwer en consoorten tot leven onder de noemer “Over engelen en duvels, sottigheden en dwaesheden….”  Annelies Van Gramberen: zang.  Jowan Merckx: blokfluit, kromhoorn, doedelzak, percussie. Liam Fennelly: viola da gamba.
Jurgen De Bruyn: luit, barokgitaar, theorbe, zang, artistieke leiding.
Praktisch: Aperitiefconcert gratis. Avondconcert : 15€ in voorverkoop/17€ aan de ingang. Kaarten bestellen door storten op BE45890994071589 met vermelding ‘festival Zomergem’
Contact: seghers.tony@skynet.be  09/3727813 of ludwinevandevoorde@telenet.be 0486/202648

(PDB)