• Kaprijke
02/10/2022

De Kaprijkse Voorstraatkermis staat opnieuw voor de deur. Vier dagen lang volgt feest en vertier elkaar op met de ondertussen traditionele rommelmarkt op zondag als absoluut hoogtepunt. “We hopen nog jaren door te gaan” zegt chef-organisator Luc De Muynck.
Dat het spannende tijden zijn voor organisatoren van evenementen is meer dan een open deur intrappen. Toch hebben de mannen van Voorstraat-Kermis de lach nog op het gezicht. “We hebben gelukkig nog een mooi en hardwerkend bestuur” zegt De Muynck. Traditioneel start de vierdaagse met een quiz in het SOCK in de Voorstraat. Petanque en schieten zijn de sporten voor de zaterdag terwijl het SOCK opnieuw in beeld komt rond 22 uur wanneer coverband Filet Puur een optreden geeft met drie finalisten van de Voice.
Rommelmarkt
Toch ligt het zwaartepunt van elke Voorstraatkermis steeds op zondag. “Vanaf 6 uur zijn de rommelkramers opnieuw van harte welkom” gaat De Muynck verder. “Ook nu weer hebben we met 700 kraampjes een uitverkochte verkoopszone.” Terwijl de eerste kramers hun goederen aan de man brengen kunnen smulpapen terecht in – alweer – het SOCK voor een ontbijt met bubbels, georganiseerd door voetbalclub FC Kaprijke-Bentille. Later volgen muzikale hoogstandjes van de fanfare Yver en Eendracht uit Kaprijke en de Brassband Nola Schmola uit Knesselare.” Op maandag sluit de kermis af met een dienst voor de overledenen gevolgd door een bingo, een gaaibertbolling en een kermisschieting zonder vizier
(LK)