Het gebeurt niet elke dag en het is een unicum in de geschiedenis van de Maldegemse brandweer. Vorig weekend traden Sofie De Candt en Mark De Coninck van de Maldegemse brandweer in het huwelijksbootje. Heel het korps was aanwezig op de plechtigheid.
Mark en Sofie leerden elkaar kennen op het voetbaltoernooi van de brandweer in het park. Mark: 'Ik zat toen net in het gips.' Sofie: 'Ik moest hem dan verzorgen.' (lacht) Mark is bijna acht jaar bij de Maldegemse brandweer Sofie kwam er bij in 2007. Sofie: 'Ik ben niet voor hem in de brandweer gegaan, maar het jaar nadien waren we wel samen.' Mark: 'Wat ik het leukst vind aan haar is dat ze even hevig is of mij. Als er een alarm is, haasten we ons allebei om als eerste bij de trap te zijn.' Sofie: 'Ik vind het vooral aangenaam dat hij even gek kan doen als ik.'

HUWELIJKSAANZOEK
Vorig jaar, tijdens het Sint-Barbarafeest, vroeg Mark zijn brandweerdeerne ten huwelijk. In volledige uitrusting en met een glas champagne bij de hand vroeg hij haar om het jawoord. Mark: 'Het was een aanzoek met alles erop en eraan.' Sofie: 'Ik had het totaal niet verwacht.!' In de 150-jarige geschiedenis van de Maldegemse brandweer is het de eerste keer dat een brandweerman en een brandweervrouw met elkaar trouwen. Vader Daniel De Coninck was zelf 26 jaar bij de brandweer: 'Dit is prachtig. Ik hoop dat het zo blijft; nu moeten ze enkel nog voor een pompierken zorgen!'(MW)