• Kaprijke

Met bijna 40 jaar ervaring op de teller kennen ze bij De Waele Adviesgroep de knepen van het vak. Om zich nog beter te kunnen specialiseren in verzekeringen, beleggingen, kredieten en immo, versterkte zaakvoerder Pieter De Waele zijn team met topmedewerkers die elk hun specialiteit hebben.

Het verhaal van De Waele Adviesgroep begint in 1981. In dat jaar startte Marc De Waele, de vader van huidig zaakvoerder Pieter, een nieuwe zaak in Kaprijke. Sinds 1989 schittert de familiale onderneming op haar huidige stek. Doorheen de jaren drong uitbreiding zich op en er zijn nu ook uitvalsbasissen in Brugge en Sint-Denijs-Westrem. “Dit was nodig omdat mond-tot-mondreclame ervoor zorgde dat we ook klanten hebben van ver buiten Kaprijke”, klinkt het enthousiast. 

Onafhankelijk advies
“Wij gaan steeds op zoek naar de mens achter de klant”, zegt Pieter De Waele, die al van jongs af aan een passie heeft voor financiën. “Onafhankelijk advies is de rode draad doorheen onze aanpak. Een eerste domein waarin we volledig thuis zijn, is de financiële kant van de zaak. Spaar- en beleggingsverzekeringen zijn dan ook een belangrijke pijler van ons kantoor. Aan de hand van een goed en diepgaand gesprek gaan we op zoek naar de behoeften, noden, wensen en dromen van de particulier of zaakvoerder in kwestie. Op die manier zijn we in staat om onze expertise maximaal op het profiel van onze klant af te stemmen. Door stil te staan bij alle aspecten van iemands levensweg, leggen wij de persoonlijke puzzel en kunnen we op maat advies geven met betrekking tot toekomstplannen en de financiële situatie. Klanten zien ons als een klankbord.” 

Onafhankelijke kredietmakelaar
Vanaf heden treedt De Waele Adviesgroep ook op als onafhankelijk kredietmakelaar. Het onafhankelijk kunnen adviseren rond kredieten ontbrak in het pakket van oplossingen en producten. “Jullie hebben bij deze de primeur”, zegt Marc De Waele met de nodige fierheid. “We kunnen kiezen uit een breed netwerk aan kredietaanbieders en zo ook een oplossing op maat uitwerken. Wij passen onze oplossing echt aan aan de noden en wensen van de klant. Iets dat enkel kan als je onafhankelijk kunt optreden in kredietverstrekking.”

Service Platform voor schade
De Waele Adviesgroep is lid van het Service Platform, dat opgericht werd door en voor een paar onafhankelijke makelaars. Door het specialisme van schade te bundelen over verschillende kantoren, maken zij zich sterker. Sterker in kennis, sterker in opvolging, sterker in continuïteit en sterker in service naar de klant. “Een basis van vertrouwen en warmte aanbieden op een moment waarop het lastig is, dat is het vertrekpunt”, zegt Pieter. “Elke dag staat een team van ervaren schadedeskundigen klaar voor onze klanten. Met veel passie en deskundigheid volgen zij de schade in kwestie op een professionele manier op. Bovendien kunnen we door kantooroverschrijdend te werken steeds een beroep doen op tal van medewerkers met uiteenlopende specialisaties. Een manier van werken die ons toelaat om heel gericht op te treden en op alle domeinen kort op de bal te spelen.”

Meest beloftevolle initiatief kantoorefficiëntie
“We ontwikkelden een vernieuwend businessmodel Plus++. Dat model vertrekt niet vanuit de traditionele verkoop, maar vanuit een duidelijke focus op dienstverlening en advies. Om dit kracht bij te zetten hebben we een eigen digitale tool ontwikkeld: Plusforce. De markt weet het innovatieve karakter van Plus++ te waarderen. Zo werden we genomineerd voor de Vivium Digital Awards in de categorie ‘Meest beloftevolle initiatief kantoorefficiëntie’. Dit zijn we nu volop aan het uitrollen.”
De slagkracht van een organisatie als century 21 is fenomenaal
“Voor het vastgoed hebben we gekozen om te werken onder de koepel van het grootste netwerk van vastgoedmakelaars in België. De samenwerking tussen de kantoren, de nationale marketing en doorgedreven trainingen zijn zaken waar je als individueel kantoor niet tegen op kunt botsen. We treden op bij verhuur, verkoop en beheer van vastgoed. Een aantal kantoren binnen de Century 21 groep zijn gecertificeerd voor nieuwbouwpromotie, waaronder ook wij. Dit zorgt ervoor dat we de knowhow in huis hebben voor de verkoop van nieuwbouw- en investeringsvastgoed. Dat vervolledigt ons gamma aan oplossingen die we kunnen voorstellen aan onze klant.”

Exclusieve events
Omdat ze bij De Waele Adviesgroep echt dicht bij de mensen willen staan, kiezen ze resoluut voor een persoonlijke aanpak. “1 keer per jaar organiseren we een exclusief event waarop we in alle hartelijkheid onze klanten ontmoeten”, zegt zaakvoerder Pieter De Waele. “Daarnaast voorzien we nog een aantal kleinere infoavonden met boeiende en interessante gasten. Gezien de uitzonderlijke tijden waar we nu leven, liggen de datums van onze volgende events nog niet vast.

Rustige ontmoetingsruimte
Omdat iedereen zijn situatie anders is en om die in alle rust met de klant te kunnen bespreken, beschikken ze bij De Waele Adviesgroep over een inspiratieruimte waar gepraat en gebrainstormd kan worden. Je kan er plaatsnemen in een comfortabele fauteuil en discreet je situatie en plannen voorleggen. Dé perfecte basis voor de realisatie van al je dromen.

Toekomstplannen
“Wij zijn anders en we doen het anders. We hebben een unieke aanpak en duurzaam verdienmodel. We hebben aandacht voor de persoon achter onze klant. Particulier, ondernemer of vrije beroeper. We werken onafhankelijk, dus kunnen we voor de klant altijd het product of de dienst aanbieden die het best bij zijn situatie past. We blijven ons onderscheiden en gaan dan ook verder op deze ingeslagen weg”, besluit zaakvoerder Pieter De Waele.

(Michel Wijne)