• Eeklo/Aalter

Firmin Poelman uit Eeklo (76), de grootste fan van zangeres Wendy Van Wanten, is vrijdagnacht om het leven gekomen bij een verkeersongeval aan de markt in Eeklo.

Firmin wou de baan oversteken, maar werd gegrepen door een wagen die richting Maldegem reed. Hij stierf ter plaatse. De bestuurder van de wagen, een man van 65 uit Maldegem, legde nadien een negatieve ademtest af.
Firmin was een geliefd persoon in de stad, iedereen kende hem. Lang geleden had hij een juwelierszaak op het einde van de Coquytstraat. Zijn echtgenote stierf in 1994. Vanaf dan was Firmin wat op de sukkel. Maar zijn ‘hobby’ was en bleef Wendy Van Wanten die hij jarenlang elke zondag boterkoeken bracht en haar persoonlijke fotograaf speelde bij optredens overal.
De zangeres is er dan ook het hart van in bij dit plotselinge heengaan van haar grootste fan.
“Hij volgde mij al toen ik nog Iris noemde, en Wendy Van Wanten nog niet geboren was’, reageert de zangeres geëmotioneerd. “De laatste tijd kon Firmintje wat moeilijker stappen, maar toch kwam hij nog regelmatig naar mijn optredens. Hij was een crème van een man en een fan van het eerste uur. Ik heb vorig jaar nog gezongen op de viering van zijn 75ste verjaardag in het Eeklose Sparrenhof. Vreselijk dat die man zo aan zijn einde moet komen”, zegt Wendy nog.

Superfan
Het verhaal van Firmin kwam diverse malen in Taptoe aan bod.  In een der laatste interviews zei hij nog: “Ik slaagde er in haar enkele contracten voor optredens te bezorgen in de streek. Ik denk bijvoorbeeld aan de Piccolofeesten in Eeklo en de Salamifeesten in Beke. Zo geraakte ik met haar definitief in contact.  Ik maakte in die periode ook veel foto’s van haar. Ze noemde mij haar ‘fotograafke’. Ik heb daar echter nooit geld mee verdiend. Dat wilde ik ook niet. Zo leerde ik wel vele mensen uit de showbizz kennen en kwam ik op vele feestjes met vedetten. Wendy had in haar entourage ook wel eens mensen nodig om al te opdringerige mannen op een afstand te houden…. Maar ik heb niets dan prettige herinneringen aan Wendy en had altijd veel respect voor haar. Het is een klassedame die er steeds voor gaat.”

(PDB)