• Maldegem

De gemeente Maldegem zat vorige week samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat bevoegd is voor de Handelskilometer.

Maldegem is al  langer vragende partij om een aantal maatregelen door te voeren om de verkeersveiligheid op de oude N9 te verhogen. Het overleg was op tweeërlei gebied succesvol, dank zij de alerte aanpak van burgemeester Van Hulle en zijn schepen van Mobiliteit Jason Van Landschoot. Er komt een heraanleg van het wegdek en de aanleg van een ovonde op het kruispunt met de Sint-Barbarastraat (kruispunt aan de Delhaize/vroegere bar ‘El Patio’). ‘Die ovonde zal een keerbeweging mogelijk maken’, meent schepen Jason Van Landschoot (Open VLD).
De burgemeester en zijn schepen konden echter voorkomen dat de tientallen handelszaken langs de Handelskilometer teveel last zouden ondervinden van de werken. Daarom lieten zij de heraanleg uitstellen naar minstens augustus, zodat straks de traditionele opendeurdagen van begin maart - met een jaarlijkse toeloop van duizenden kooplustigen - ongehinderd kunnen doorgaan. Verder werd bekomen dat de ovonde vermoedelijk zal worden aangelegd eind 2020 - begin 2021, zodat ook de eindejaars verkoopspiek buiten schot blijft.

(PDB)