• Maldegem
08/01/2023

Rond de jaarlijkse Parkcross op 8 februari a.s. wordt dit jaar één week lang een drukke wieleraffiche opgebouwd met schier elke dag een activiteit voor jong en oud.
Voor deze wielerweek (van vrijdag 3 februari tot en met zondag 12 februari)  werd de brouwerij Van Steenberghe uit Ertvelde bereid gevonden om met de naam “Augustijn” dit Maldegems hoogtepunt als hoofdsponsor aan zich te binden.
Een week lang
Op woensdag 8 februari is het Sint-Annapark het decor voor de 15de editie van de Parkcross, als een ‘herkansing’ van het drie dagen vroeger afgelopen wereldkampioenschap in Hoogerheide (Nederland). Doorheen de jaren groeide het evenement uit tot hét sportevenement van het Meetjesland. Tijdens de ‘Augustijn Wielerweek Maldegem’ wordt gans de gemeente een week lang helemaal cyclocrossgek.
Het mooie sportevenement groeit dit jaar uit tot een heuse “Wielerweek” met tal van activiteiten voor jong en oud.
Op vrijdag 3 februari trappen ze in Maldegem in het Sint-Annakasteel de wielerweek op gang met de opening van een ‘Maldegemse Wielerexpo’, die loopt tot en met 26 februari en een overzicht geeft van alle succesvolle Maldegemse beroepsrenners, de geschiedenis van de Belgische veldritsport en vijftien jaar Parkcross.
Op zaterdagavond 4 februari om 19 uur staat in zaal K-Ba in de Mevrouw Courtmanslaan 82 een wielerquiz op het programma, gepresenteerd door sportjournalist Dominique Lampo. Deelnemen kost 20 euro per ploeg van vier. Elke deelnemer krijgt een gratis toegangsticket voor de Augustijn Parkcross en maakt kans op gratis VIP-kaarten, meerdere toegangskaarten voor de Augustijn Parkcross en tal van naturaprijzen.
Ook het wielercafé, dat op maandagavond 6 februari om 19.30 uur plaatsvindt in de VIP-tent aan de achterkant van het Sint-Annapark, belooft wat bijzonders te worden. Samen met bekende (ex-) wielrenners wordt er die avond nagepraat over het wielerleven in het algemeen, het WK veldrijden in het bijzonder en al vooruitgeblikt op de Parkcross. Een niet te missen avond voor iedere wielerliefhebber die de koers in zijn hart draagt.
Op zondag 5 februari om 12.45 uur in het Sint-Annapark voor kinderen tussen 4 en 14 jaar de ‘Dikke Banden Race’ op het programma. Deelnemers hebben geen vergunning nodig en kunnen ter plekke inschrijven. Diezelfde dag wordt op het parcours van de Augustijn Parkcross ook een B-cross georganiseerd voor amateur- en jeugdrenners.
Op zaterdag 4 en zondag 5 februari wordt tijdens het WK veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide het Sint-Annapark omgetoverd tot een heus WK-dorp, waar het WK op groot scherm vertoond wordt. Ook staan er tal van randactiviteiten op het programma.
Op woensdag 8 februari de hoofdattractie met de Parkcross.
Op 9 en 10 februari tenslotte worden ook de Kidsparkcross, de Parkcross4Fun op zaterdag 11 februari, de Parkcross voor jeugdbewegingen op zondag 12 februari en de provinciale jeugdtrainingen van Cycling Vlaanderen op 4 februari vast en zeker een superleuke, sportieve bedoening.
Parkcross
De hoofdschotel van de menu is uiteraard de Parkcross op woensdag 8 februari. Die dag worden vier wedstrijden afgewerkt. Om 11.00 gaan de Masters B en C van start. Om 12.00 uur wordt het startsein gegeven voor de Masters A en Amateurs. De dames elite starten om 13.45 uur en we sluiten de dag af met de cross voor de heren elite en beloften om 15.00 uur.
De start wordt gegeven in de Gidsenlaan en de renners en rensters komen aan in het Sint- Annapark. Het parcours bevat meerdere zandpassages, een heuvelzone, balkjes, een brug en het traditionele wasbord. Nieuw dit jaar is de toevoeging van een trappenpartij. Genoeg elementen dus om het publiek te plezieren.
Tickets
Koop nu je ticket(s). Dit kan zowel online via www.parkcrossmaldegem.be als in fysieke verkooppunten  in en rond Maldegem. Alle locaties waar tickets worden verkocht kan je ook terugvinden op www.parkcrossmaldegem.be. Voor slechts € 12 beleef jij op woensdag 8 februari een hele namiddag vol topsport. Kinderen onder de 12 jaar en mensen met een beperking mogen gratis binnen.
VIP-tickets worden in 3 formules aangeboden. Je kan kiezen voor het ‘Parkcross all-in’ pakket van € 195/p.p. met walking dinner, dessertbuffet en afterwork. Verder hebben we ook de ‘Parkcross dessertbuffet en afterwork’ formule van € 85/p.p. en de ‘Parkcross afterwork’ formule van € 55/p.p. Bij elk van deze VIP-pakketten is er bovendien een toegangsticket voor de Parkcross inbegrepen.
Interesse in een VIP-formule? Neem contact op via parkcross@maldegem.be.
(Michel Wijne / Piet De Baets)