• Damme
16/12/2019

Winter in Damme draait om sfeer, heel veel gezelligheid, natuurbeleving en mogelijks de grootste ijspiste van het land. Tijdens de winter ondergaat Damme een hele transformatie maar is daarom niet minder betoverend, integendeel.

Winters bloemendecor
Op zaterdag 21 december 2019 gaan de deuren van het historische Sint-Janshospitaal in Damme open voor een nieuwe tentoonstelling met bloemenkunst door Frederiek Van Pamel.
“Verleden jaar bezochten ruim 5.000 mensen de tentoonstelling in het stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De commentaren waren toen opnieuw heel lovend en de bezoekers waren verwonderd door de prachtige installaties. ” zegt schepen voor toerisme Rik Strubbe. “Omwille van het succes van de twee eerdere edities organiseren we ook deze winter een nieuwe tentoonstelling met bloemenkunst. Voor deze derde editie palmt Frederiek Van Pamel het historische Sint-Janshospitaal in.”
De tentoonstelling is alle dagen geopend van 10.30 tot 18.00 u. Op Kerst- en Nieuwjaarsdag is de tentoonstelling ook geopend van 14.30 tot 18.00 u. Een bezoek aan de tentoonstelling kost € 5,00, in online voorverkoop € 4,00. Kinderen tot 12 jaar en inwoners van Damme betalen € 2,00.

Damme baadt in het licht
Tijdens de kerstvakantie (20/12 tot 5/1 van 16 tot 02 u) baadt het centrum van Damme opnieuw in het licht. De big five van Damme: het stadhuis, de Schellemolen, Huyse de Grote Sterre, het Sint-Janshospitaal en de Onze-Lieve-Vrouwekerk worden ook dit jaar weer feeëriek in het licht gezet, wat een avondlijke winterwandeling net iets mysterieuzer maakt.

IJspiste
Met wat geluk heeft Damme de grootste ijspiste van het land. Verlang jij, net als wij, om je schaatsen aan te binden voor een tocht van Brugge naar Sluis ? We dromen ongetwijfeld allemaal van de omstandigheden waarin we onze schaatsen nog eens kunnen aanbinden voor een tocht over de Damse Vaart. Helaas valt die gelegenheid niet meer zo vaak voor. Visit Damme heeft naast deze droom ook een plan opgemaakt om schaatsen op natuurijs ook mogelijk te maken op de wallen van Damme. In samenwerking met Natuurpunt Damme zal bij een lange periode van vorst een stuk van de stadswallen onder water gezet worden waardoor schaatsen sneller mogelijk zal gemaakt worden. In alle gevallen vragen we om bij een lange periode van vorst de communicatie van de betrokken stadsbesturen (Brugge, Damme en Sluis) strikt op te volgen.

(PDB)